Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/12/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: NEO PRINCESS ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ PEAK CONSULT...

AV BLOG 

SITE MAP


Nέο Princess από την Peak Consult
11.12.2006
To Princess της Peak Consult μπορούσατε να το βρείτε είτε ως "σκέτο" δίδρομο ηχείο βάσης είτε ως "System" το οποίο χρησιμοποιούσε μια ξεχωριστή καμπίνα για τις χαμηλές συχνότητες. Τώρα, η γνωστή εταιρία από την Δανία ανακοίνωσε την δημιουργία του Princess floor stander, ενός ηχείου δαπέδου δύο δρόμων, για όσους θα ήθελαν καλύτερη απόκριση συχνότητας χαμηλά σε σχέση με το αρχικό Princess του οποίου το κάτω όριο ήταν τα 45Hz, αλλά θα ήθελαν να αποφύγουν τον όγκο και το κόστος του System (που με τα δύο 6άρια γούφερ φτάνει μέχρι τα 28Hz).
Το Princess floor stander είναι ένα κομψό ηχείο με καμπίνα πλάτους 210 χιλιοστών και ύψους 1020 (δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα μέτρο) κατασκευασμένο με την λογική του Per Kristoffersen, δηλαδή από φύλλα HDF μίας ίντσας καλυμμένα με φυσικό ξύλο ίδιου πάχους. Χρησιμοποιήται επίσης η γνωστή πρισματική κατασκευή που εξασφαλίζει μείωση των περιθλάσεων στις ακμές. Η καμπίνα είναι reflex και φορτίζει ένα γούφερ 5 ιντσών της Audiotechnology (κατασκευασμένο με βάση τις προδιαγραφές της Peak Consult) με μαγνητικό σύστημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Symmetric Drive, η οποία συνίσταται στην τοποθέτηση χάλκινων ταινιών στο μαγνητικό σύστημα του μεγαφώνου ώστε να ελαχιστοποιούνται τα δινορεύματα -Eddy current- που δημιουργούνται στο εσωτερικό του από την κίνηση του πηνίου φωνής στο διάκενο. Οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί σε ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου μιας ίντσας της Scan-Speak. Τα δύο μεγάφωνα οδηγούνται από ένα φίλτρο δεύτερης ακουστικής τάξης, με συχνότητα cross τα 3.2kHz και πολύ προσεγμένα υλικά, το οποίο δεν χρησιμοποιεί πλακέτα (είναι hardwired). Στις συνδέσεις έχει χρησιμοποιηθεί κόλληση αργύρου και η εσωτερική καλωδίωση είναι της Stereovox. To αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ένα ηχείο με απόκριση 39Hz-30kHz (-3dB), ευαισθησία 88dB/w/m και ονομαστική εμπέδηση 6Ω. Το βάρος του είναι 42 κιλά. Το Princess floor stander θα διατίθεται με φινίρισμα από φυσικό ξύλο φλαμουριάς, τριανταφυλλιάς ή καρυδιάς καθώς και σε δύο ακόμη εκδόσεις (συνδυασμούς φλαμουριάς και καρυδιάς) κατόπιν παραγγελίας.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154, web: http://www.peak-consult.dk, http://www.locationhiend.com

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr