Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/09/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η PHILIPS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, AUREA...

AV BLOG 

SITE MAP


Philips Aurea: Το Ambilight γίνεται Active Frame!
04/09/2007
Στην πραγματικότητα το περιεχόμενο των ομιλιών του Rudy Provoost δεν βασίστηκε παρά στην απλή λογική και στην κατάσταση της αγοράς: Είναι δεδομένο ότι η υψηλή ευκρίνεια μεσοπρόθεσμα θα κινηθεί στο επίπεδο των 1080 γραμμών/24fps και αυτή την επίδοση την έχουν επιτύχει οι περισσότεροι από τους σημαντικούς κατασκευαστές εδώ και αρκετό καιρό.  Με διαγώνιους οθονών που σαφώς ξεπερνούν τις δυνατότητες των μέσων και άνω δωματίων, επεξεργαστές με εξαιρετικές δυνατότητες και δύο διαφορετικούς δίσκους HD, η βιομηχανία consumer electronics  μάλλον πρέπει να περιμένει την βιομηχανία περιεχομένου να φτάσει τα επίπεδα αυτά με αρκετά προϊόντα πριν κάνει το (άγνωστο) επόμενο βήμα. Και περιμένοντας, δεν θα ήταν κακή ιδέα να σκεφτεί και  να ικανοποιήσει άλλες απαιτήσεις του κοινού όπως είναι η αισθητική, το δέσιμο με τον οικιακό χώρο, η ευκολία στην χρήση και γενικώς η αίσθηση που αποκομίζει κανείς όταν έρχεται σε επαφή με μια συσκευή, θέματα που όταν μαίνεται ένας τεχνολογικός πόλεμος (όπως αυτός των περασμένων ετών) μένουν στο περιθώριο.
Φυσικά, ο Provoost δεν το έθεσε ακριβώς έτσι το πράγμα, αλλά προσάρμοσε την κατάσταση σε μια σειρά κινήσεων της Philips που έχουν, παρ' όλα αυτά, ως στόχο αυτές ακριβώς τις παραμέτρους. Η παρουσίασή του επικεντρώθηκε στο τετράπτυχο  Xώρος, Νους, Σώμα και Εμφάνιση (Space, Mind, Body, Appearance) προκειμένου να τονίσει τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλληλεπιδράσει ένας χρήστης με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό προϊόν. Εξηγώντας ότι δεν αναφέρεται στην δημιουργία νέων κατηγοριών προϊόντων αλλά σε έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του σχεδιασμού και δημιουργίας, παρουσίασε ενδεικτικά προϊόντα της Philips, δίνοντας έμφαση σε δύο νέες παρουσίες, την σειρά ηλεκτρονικών που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Swarovski και πρόκειται για αξεσουάρ που απευθύνονται στο γυναικείο κοινό (USB sticks και ακουστικά – κοσμήματα για media players ήταν μερικά από αυτά) και βεβαίως την νέα κορυφαία τηλεόραση της εταιρίας που ακούει στο όνομα Aurea (προφέρεται “'Ορα”). 
Παρά την δεδομένη ποικιλία προϊόντων που διαθέτει η Philips δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι η Aurea αποτέλεσε επίκεντρο της εφετινής παρουσίας της στην IFA, δείγμα ότι έχουν επενδυθεί αρκετά σε αυτήν. Ακολουθώντας το νέο δόγμα της εταιρίας, όπως το παρουσίασε ο Provoost, η νέα τηλεόραση είναι μεν κορυφαία από τεχνολογικής πλευράς (πρόκειται για ένα 42άρι πάνελ LCD με δυνατότητα  προβολής 1080p το οποίο υποστηρίζεται από τον κορυφαίο επεξεργαστή βίντεο της Philips τον Perfect Pixel HD Engine για τις δυνατότητες τους οποίου μπορείτε να διαβάσετε την σχετική παρουσίαση) αλλά το “δυνατό” της σημείο βρίσκεται αλλού: Έχοντας στο τσεπάκι της μια (απρόσμενη ίσως και για την ίδια την εταιρία) επιτυχία με το Ambilight, η Philips προχώρησε ένα ακόμη βήμα παρουσιάζοντας το σύστημα Active Frame. Το Active Frame βασίζεται σε τρίχρωμα LEDs τα οποία ακτινοβολούν όχι μόνο προς την πίσω πλευρά αλλά και προς την πλευρά του θεατή, μέσω διαχυτών, ελέγχονται από το περιεχόμενο της εικόνας (και από τον ίδιο τον χρήστη, ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους) και κατά την εταιρία δίνουν στην εμπειρία της τηλεθέασης μια διαφορετική διάσταση.  Σαφώς χρειάζεται αρκετή ώρα θέασης για να επιβεβαιώσει κανείς αυτό τον ισχυρισμό, σίγουρα πάντως αυτό που είδαμε στα στάνης της έκθεσης ήταν αρκούντως εντυπωσιακό χωρίς να είναι κουραστικό. Το Active Frame “καταργεί” το κλασικό πλαίσιο που έχει κάθε τηλεόραση γύρω από την οθόνη και δημιουργεί την αίσθηση ότι η εικόνα ξεχειλίζει και επεκτείνεται στον χώρο (στην πραγματικότητα,  βεβαίως, πρόκειται απλώς για χρώματα -αλλά εδώ μιλάμε για την εντύπωση).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Aurea θα πωλείται από επιλεγμένα καταστήματα (στην Ελληνική αγορά θα βρίσκεται σε μερικές δεκάδες χώρους, σε ειδικά διαμορφωμένα στάντς) και προς το παρόν θα υπάρχει ένα μόνο μοντέλο -το συγκεκριμένο.
H  Amelie Daure σε ένα από τα χαρακτηριστικά γκρο του Wong Kar Wai στο Τhere Is Only One Sun. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Aurea δεν θα περάσει απαρατήρητη σε κανέναν χώρο...
Για να υπογραμμιστεί η ιδιαιτερότητα της νέας συσκευής και η έμφαση που δίνεται σε περισσότερο ανθρωπιστικές αξίες, η παρουσίαση της Aurea συνοδεύτηκε από την προβολή σε παγκόσμια πρεμιέρα μιας ταινίας μικρού μήκους η οποία ανατέθηκε επί τούτου στον σκηνοθέτη Wong Kar Wai (σκηνοθέτη του “2046” και προέδρου της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Κανών το 2006), με τίτλο “Τhere Is Only One Sun” και πρωταγωνίστρια την Amelie Daure. Όσοι γνωρίζουν το στυλ του Wong Kar Wai μπορούν ίσως να υποθέσουν την πλούσια χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησε καθώς και το εντατικό post processing της ταινίας η οποία πράγματι εντυπωσίασε εικαστικά, αν και ο χώρος μιας συνέντευξης τύπου δεν είναι, βεβαίως, ο κατάλληλος για να καταλάβει κανείς την αλληγορία σε όλες τις διαστάσεις της. Πιθανότατα, πάντως θα αποτελέσει ενδιαφέρον υλικό αναφοράς.
Περισσότερα για άλλα προϊόντα της Philips που παρουσιάστηκαν στην IFA 2007 μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό κείμενο για την έκθεση, αλλά εν τάχει, αξίζει να αναφέρουμε το “ευρωπαϊκό” BD player της (BDP7100), το νέο τηλεχειριστήριο Prestigo (STU8015) καθώς επίσης και τα ρυθμιζόμενα ως προς το χρώμα φωτιστικά Living Colors.
O Rudy Provoost αναλύει το τετράπτυχο Space, Mind, Body, Appearance εξηγώντας τους στόχους της Philips για τα επόμενα χρόνια, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Τηλεόραση μέσα στην τηλεόραση, παιχνίδι με το Active Frame κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας τηλεόρασης και του επεξεργαστή  Perfect Pixel HD Engine.
ΙΝFO: Philips Eλλάς, τηλ.: 210-616.2000, web: http://www.philips.com, http://www.philips.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr