Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η PHILIPS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΟ UNIVERSAL ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ...

AV BLOG 

SITE MAP


Prestigo SRU9600: Αποτελεσματικό και μίνιμαλ...
19.10.2006
To αστείο μπορεί και να το έχετε ξανακούσει: "Τί είναι χειρότερο από ένα τραπέζι γεμάτο με τηλεχειριστήρια κάθε είδους; Ενα τραπέζει με ένα universal τηλεχειριστήριο που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις... " Ο σχεδιασμός μιας συσκευής τηλεχειρισμού που να αντικαθιστά τα τρία-τέσσερα (και πέντε και έξι...) τηλεχειριστήρια που αντιστοιχούν σε ένα σύνθετο σύστημα AV δεν είναι δύσκολη δουλειά. Το δύσκολο είναι να προσφέρεις κάτι εύχρηστο και λειτουργικό.  Είδαμε, για πρώτη φορά, το νέο Prestigo σε μία συνέντευξη τύπου της Philips πριν από μερικούς μήνες και αμέσως φάνηκε ότι ο σχεδιασμός του ήταν διαφορετικός από τα τετριμμένα.
Το μικρό πλάτος και γενικώς το μικρό μέγεθος είναι ίσως το κυριώτερο γνώρισμα και το ενδιαφέρον από αισθητικής πλευράς φινίρισμα συμπληρώνει την εικόνα.  Οι τεχνικές λεπτομέρειες, πάντως, είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες: Χρησιμοποιώντας μια μονόχρωμη οθόνη αφής LCD με λευκό φωτισμό και ένα jog dial που επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση από μενού σε μενού, το SRU9600 εμφανίζει κάθε φορά ένα user interface κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συσκευής που θέλει ο χρήστης να ελέγξει, απαλλάσσοντας τον από ένα μεγάλο αριθμό πλήκτρων. Το τηλεχειριστήριο επιτρέπει τον χειρισμό μέχρι 8 συσκευών. Οι κώδικες τηλεχειρισμού είναι αποθηκευμένοι στην μνήμη του και περιλαμβάνουν συσκευές 1100 -και περισσότερων- κατασκευαστών ενώ στην ειδική περίπτωση που κάποια συσκευή δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη βάση δεδομένων οι κώδικες μπορούν να "περάσουν" από το τηλεχειριστήριο της στο SRU9600 οπτικά. Για τον χειρισμό πολύπλοκων συστημάτων audio/video, τέλος, το χειριστήριο υποστηρίζει μακροεντολές, δηλαδή συνδυασμούς απλών χειρισμών που εκτελούνται αυτόματα πατώντας ένα μόνο πλήκτρο. Το Prestigo έχει ήδη τιμηθεί  με το βραβείο Καινοτομίας 2006 στη CES καθώς και με το Βραβείο Σχεδιασμού iF για το 2006.
Θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από τον Νοέμβριο του 2006 στην τιμή των 89 ευρώ.
ΙΝFO: Philips Eλλάς, τηλ.: 210-616.2000, web: http://www.philips.com, http://www.philips.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr