Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/03/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: Η PLANAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΔΥΟ ΝΕΟΥς ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


H Planar παρουσίασε δύο νέους προβολείς
07/03/2008
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς και στους δύο νέους προβολείς της Planar είναι το έντονα καμπύλο και σχετικώς μεγάλο σε διαστάσεις περίβλημά τους. Η εταιρία δικαιολογεί την συγκεκριμένη επιλογή της  αναφέροντας ότι αυτή της επέτρεψε να σχεδιάσει μια διαδρομή φωτός με πολύ καλά χαρακτηριστικά φωτοστεγανότητας και επιπροσθέτως να χρησιμοποιήσει ανεμιστήρες με μεγαλύτερη διάμετρο οι οποίοι λειτουργούν σε χαμηλότερους ρυθμούς περιστροφής επομένως είναι περισσότερο αθόρυβοι.
Και οι δύο προβολείς βασίζονται στην τεχνολογία DLP για να προβάλουν εικόνες υψηλής ευκρίνειας (μέχρι 1080p) και χρησιμοποιούν έναν επεξεργαστή Gennum VPX. Χρησιμοποιούν επίσης τις τεχνολογίες Dynamic Black και BrilliantColor για την βελτίωση της εικόνας , με την πρώτη να επιτρέπει τον δυναμικό έλεγχο της ίριδας (με βάση πληροφορίες που λαμβάνονται για κάθε frame εκ των προτέρων) και την δεύτερη να χρησιμοποιεί 6 χρώματα  (αντί των τριών βασικών) για να περιγράψει κάθε εικόνα. Ο δυναμικός έλεγχος της αντίθεσης επιτρέπει στους προβολείς να επιτύχουν λόγους αντίθεσης 1:15.000 (ο PD8150) και 1:10.000 (o PD8130) με φωτεινότητα 1000 Lumens.  Και οι δύο προβολείς έχουν κεντρικά τοποθετημένο φακό (αναμένονται στο εγγύς μέλλον ένας φακός short throw και ένας αναμορφικός φακός για την σωστή προβολή του κλασικού Panavision) ώστε να διευκολύνεται η τοποθέτησή τους, με το μεγάλο μοντέλο να προσφέρει μηχανισμό κατακόρυφης και οριζόντιας ολίσθησης (ο PD8130 προσφέρει μόνο κατακόρυφη), αυτόματη ανίχνευση της θέσης και ταυτόχρονη ρύθμιση εστίασης/ζουμ.
Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει προβολή εικόνας σε εικόνα ή δύο διαφορετικών εικόνων ταυτόχρονα (PIP/PBP) και  -βεβαίως- να παρακολουθήσει κινηματογραφικό υλικό στα 1080p/24fps. Όσον αφορά στις εισόδους, οι δύο προβολείς προσφέρουν δύο εισόδους HDMI v1.3, εισόδους component (ο PD8150 διαθέτει δύο τέτοιες εισόδους, την μια με βύσματα BNC), εισόδους σύνθετου σήματος, RGB HD καθώς και δύο triggers για την ενσωμάτωση τους σε συστήματα αυτοματισμού.  Η Planar παραδίδει του προβολείς ρυθμισμένους σύμφωνα με το πρότυπο D65 αλλά η κάθε συσκευή περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο με ρυθμίσεις (στο οποίο περιλαμβάνεται και ενσωματωμένη γεννήτρια προτύπων σημάτων) που θα διευκολύνει τους ειδικευμένους εγκαταστάτες να ρυθμίσουν τις συσκευές πλήρως με θέσεις μνήμης για διαφορετικές ρυθμίσεις ISF (ημέρας και νύκτας), ρυθμίσεις οξύτητας και ρυθμίσεις του αλγόριθμου καταστολής του θορύβου.
Και τα δύο μοντέλα αναμένονται στην αγορά μέσα στον Μάρτιο του 2008.
ΙΝFO: Τηλεοπτική, τηλ.: 210-98.95000 web: http://www.PlanarHomeTheatre.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr