Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/03/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ PODIUM SOUND...

AV BLOG 

SITE MAP


Podium Sound: Τί ακριβώς είναι;
24/03/2008
Τα πρώτα ηχεία της Podium Sound παρουσιάστηκαν με σχετικά χαμηλούς τόνους στην περυσινή έκθεση του Μονάχου αλλά φαίνεται ότι έχουν κερδίσει σε μικρό χρονικό διάστημα αρκετούς φίλους. Πρόκειται για επίπεδα ηχεία, χωρίς συμβατικές ηλεκτροδυναμικές μονάδες, τα οποία χρησιμοποιούν τις εγκάρσιες ταλαντώσεις μιας επιφάνειας για να δημιουργήσουν το ηχητικό πεδίο. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν ονομάζεται Layered Sound και έχει αναπτυχθεί από τον Shelley Katz, ο οποίος ισχυρίζεται ότι με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να δημιουργήσει πολύ πιο πειστική αίσθηση του περιβάλλοντος χώρου της ηχογράφησης. Η επιφάνεια που χρησιμοποιήται είναι ένα είδος συνθετικού  υλικού με κυψελοειδή δομή το οποίο διεγείρεται μέσω μιας σειράς ηλεκτροδυναμικών μηχανισμών, οι οποίοι περιγράφονται ως παρόμοιοι με αυτούς των συμβατικών μεγαφώνων, αλλά χωρίς τον κώνο και βρίσκονται τοποθετημένοι σε μια κεντρική κατακόρυφη δομή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ηχείου. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην Podium Sound να κατασκευάζει μοντέλα με ένα ή περισσότερα διαφράγματα, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση φίλτρων, αφού, σύμφωνα με τον κατασκευαστή,  το κάθε ηχείο “κουρδίζεται” με το αυτί ώστε να αποδίδει με τον πιο φυσικό τρόπο πραγματικό μουσικό πρόγραμμα. Αυτή, φαίνεται να είναι και η ουσιώδης διαφορά της τεχνολογίας Layered Sound από την NXT (με την οποία, επί της αρχής ομοιάζει προκλητικά): Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Katz, ενώ τα NXT σχεδιάζονται με βάση ένα αυστηρό μαθηματικό μοντέλο, τα Podium σχεδιάζονται περισσότερο ως μουσικά όργανα. Το ξύλινο τμήμα του ηχείου είναι από βελανιδιά και κατασκευάζεται στην Αγγλία από τον Jeff Powel.
Την στιγμή αυτή, η εταιρία διαθέτει τρία μοντέλα, το μικρό Podium 0.5 με διαστάσεις 140x61cm, το μεγάλο Podium Model 1 (200x78cm) και το μεσαίο Model 2 (137x61) το οποίο είναι διαθέσιμο με μεταλλικό φινίρισμα στο πάνελ. Και τα τρία ηχεία εμφανίζονται ως ευαίσθητα  (91, 93 και 90dBSPL/w/m αντιστοίχως) και με αποκρίσεις που φθάνουν τα 20Hz (-6dB για το Model 1)
ΙΝFO: Velvet Audio, τηλ.: 210-922.4368, web: http://www.velvetaudiohiend.com/, http://www.podiumsound.co.uk/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr