Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/02/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ POLYMER LOGIC ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΧΕΊΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

AV BLOG 

SITE MAP


Polymer Logic: Κατά δήλωσιν, το καλύτερο στον κόσμο...
25/02/2008
H Polymer Audio Research είναι μια εταιρία η οποία προέκυψε από ανθρώπους της DK Technologies, έναν σοβαρό κατασκευαστή συστημάτων επαγγελματικού ήχου, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Daniel Khesin, “με στόχο να εξερευνήσει και να ξεπεράσει τα όρια της τεχνολογίας”. Το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, προϊόν της εταιρίας είναι το ηχείο Polymer Logic, ένα ηχείο δαπέδου του οποίου το βασικό χαρακτηριστικό είναι το μιντ κώνου το οποίο χρησιμοποιεί. Πρόκειται για μια μονάδα που κατασκευάζει η Thiele, με διάμετρο 2.5 ιντσών. Το Logic είναι τρίδρομο και χρησιμοποιεί ένα τουίτερ θόλου μιας ίντσας του οποίου το διάφραγμα είναι κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο τιτάνιο, το TG1 της Supravox και δύο γούφερς επτά ιντσών με κώνους που έχουν επίστρωση τιτανίου. Οι μονάδες αυτές οδηγούνται από ένα φίλτρο υλοποιημένο με κορυφαία υλικά (τα πηνία χρησιμοποιούν αγωγό καθαρού χαλκού 6N) το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει μεγάλες κλίσεις αποκοπής χωρίς προβλήματα, κάτι που επιτρέπει στο μιντ να δουλεύει σε μια ευρεία περιοχή, κατεβαίνοντας χαμηλότερα από τα 1300Hz του Coltrane Supreme (ένα σημείο στο οποίο η Polymer Audio Research κάνει... κριτική στην Marten).
Η καμπίνα έχει ύψος λίγο μεγαλύτερο από 1.20μ, ζυγίζει γύρω στα 130 κιλά και είναι κατασκευασμένη από επάλληλα φύλλα μοριοσανίδας υψηλής πυκνότητας (HDF) ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλεται ένα πολυμερές υλικό. Το φινίρισμα είναι λάκα πιάνου και οι ακροδέκτες που χρησιμοποιούνται είναι οι Eichmann CablePod.
Το ηχείο έχει ενδιαφέροντα τυπικά χαρακτηριστικά, όντας αρκετά ευαίσθητο (91dB/2.83Vrms/m) με απόκριση 30Ηz-40kHz και με αντίσταση που δεν πέφτει κάτω από τα 4Ω, αλλά αυτό που είναι περισσότερο ενδιαφέρον, είναι η τιμή του:
Η Polymer πωλεί το Logic έναντι 25.000 δολαρίων και ξοδεύει αρκετή ενέργεια για να συγκρίνει το κόστος των μονάδων του με τα αντίστοιχα κόστη άλλων ηχείων με παρόμοια τιμή, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόστος αυτό είναι μεγαλύτερο της τιμής του ηχείου αν αγοράσει κανείς τις μονάδες ξεχωριστά... Με άλλα λόγια, το κέρδος τους προέρχεται από την οικονομία κλίμακας ενός ηχείου που -υποθέτει κανείς- θα πουλάει μερικά κομμάτια το χρόνο... Τί να πεις;
ΙΝFO: web: http://www.polymeraudio.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr