Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/07/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO ΑΠΟ ΤΗΝ PS AUDIO...

AV BLOG 

SITE MAP


Nέο phono από την PS Audio

06.07.2006
To πρώτο προιόν της PS Audio, παρουσιάστηκε το 1973 και ήταν ένας εξωτερικός προενισχυτής phono. Aπό τότε, βεβαίως, πολύ νερό έχει κυλίσει στο αυλάκι και η εταιρία έχει πλέον με πλήρη σειρά συσκευών από την οποία, πάντως, δεν λείπει και η εξέλιξη εκείνου το πρώτου κυκλώματος.  Ο GCPH παρουσιάστηκε επισήμως τον περασμένο Νοέμβριο και είναι ένας προενισχυτής phono με μεταβλητό κέρδος, fully balanced σχεδίαση με κυκλώματα σε τάξη Α ο οποίος βασίζεται στο γνωστό άρθρωμα Gain Cell της εταιρίας.
H PS Audio έχει σαφή άποψη γύρω από το θέμα της αποέμφασης RIAA: Απορρίπτει την ενεργό ισοστάθμιση (δηλαδή εκείνη που υλοποιήται στον βρόγχο ανάδρασης ενός ενισχυτικού σταδίου) επειδή αυτή η προσέγγιση αλλάζει τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή σε συνάρτηση με την συχνότητα.  Η προσέγγισή της περιλαμβάνει ένα παθητικό φίλτρο με εξαρτήματα μεγάλης ακρίβειας (τα οποία υλοποιούν την καμπύλη με ακρίβεια 0.1dB -σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηρηστικά) τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο στάδια κέρδους.  Το πρώτο στάδιο μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός εξωτερικού διακόπτη ως προς την απολαβή του σε τέσσερεις τιμές (42/48/54/60dB) και ως προς την αντίσταση εισόδου του (100/500/1k/47kΩ) και οδηγεί το παθητικό φίλτρο. Το δεύτερο στάδιο έπεται του φίλτρου αυτού και είναι ένα Gain Cell, ένα κλειστό άρθρωμα το οποίο η εταιρία χρησιμοποιεί σε πολλές συσκευές της και το οποίο έχει κορυφαία χαρακτηριστικά (ανάμεσά τους λόγο S/N μεγαλύτερο από 100dB, απόκριση 1Hz-50kHz και δυνατότητα ρύθμισης του κέρδους σε βήματα του 0.001dB). Το κέρδος του σταδίου αυτού ρυθμίζεται από την πρόσοψη.  Η ύπαρξη δύο σημείων ρύθμισης του κέρδους προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Επιλέγοντας τιμές οριακά μεγάλες στο πρώτο στάδιο, ώστε να μην προκαλείται υπερφόρτωση,  είναι δυνατόν να ρυθμίζεται το δεύτερο στάδιο έτσι ώστε ο θόρυβος να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο ενισχυτής διαθέτει ένα μεγάλο τροφοδοτικό με πολλαπλές σταθεροποιήσεις και ο χρήστης έχει στην διάθεσή του εξόδους single ended και balanced.
ΙΝFO: Δημουλάς Ειδικά Καλώδια, τηλ.: 210-883.6408, web: http://www.psaudio.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr