Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ LINE

Air Tight ATC-2

Air Tight ATC-2

H Air Tight είναι, σε γενικές γραμμές, μια εταιρία χαμηλών τόνων, γνωστή κυρίως στους απαιτητικούς ακροατές που αγαπούν τις λυχνίες και τις αντίστοιχες συσκευές. Η ιστορία της, όμως, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Πρώτον, επειδή ένας εκ των ιδρυτών της και ο ιθύνων σχεδιαστικός νους πίσω από τις συσκευές της, ο Atsushi Miura, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Luxman όταν η εταιρία αυτή ήταν από τους ισχυρότερους παίκτες στον χώρο της υψηλής πιστότητας, συνυπάρχοντας μάλιστα με τον Tim de Paravicini την εποχή που αυτός ανήκε στην ομάδα συμβούλων της Lux και, δεύτερον, επειδή η Air Tight (η επίσημη εταιρική επωνυμία είναι A&M Ltd και ο δεύτερος εταίρος ήταν ο Masami Ishiguro) ιδρύθηκε, στα μέσα των 80s', με στόχο την δημιουργία συσκευών που θα βασίζονταν σε λυχνίες στη θέση των ενεργών εξαρτημάτων.
Όσοι έχουν μνήμες από την εποχή εκείνη θα θυμούνται, ασφαλώς, ότι οι ημιαγωγοί ήταν η επικρατούσα επιλογή για το σύνολο, σχεδόν, των προϊόντων και οι συσκευές με λάμπες αντιμετωπίζονταν, στην καλύτερη περίπτωση, ως αξιοπερίεργες προσπάθειες γραφικών νοσταλγών του παρελθόντος. Μεσοπρόθεσμα, οι απόψεις του Miura δικαιώθηκαν και σήμερα οι συσκευές με λυχνίες αποτελούν έναν δραστήριο και ενδιαφέροντα κλάδο της βιομηχανίας συσκευών υψηλής πιστότητας, δίνοντας το δικαίωμα στην Air Tight να καταγραφεί ιστορικά ως ένας από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης αυτής. Η επιμονή του Miura στην υψηλή ποιότητα κατασκευής (τόσο του κυκλώματος όσο και των περιφερειακών εξαρτημάτων) δημιούργησε, όπως είναι φυσικό, μια παράδοση και τα προϊόντα της Air Tight είναι η επιτομή της “made in Japan” συσκευής υψηλών απαιτήσεων.

Ο κατάλογος προϊόντων της εταιρίας δεν είναι μικρός. Στην κορυφή βρίσκεται, ασφαλώς η σειρά Reference, με τρεις τελικούς ενισχυτές και έναν προενισχυτή, ενώ υπάρχουν ακόμη επτά τελικοί ενισχυτές, πέντε προενισχυτές και τρία στάδια step-up για κεφαλές. Η εταιρία προσφέρει, ακόμη ένα ηχείο (με μονάδα πλήρους φάσματος) και τέσσερις κεφαλές, όλες κινητού πηνίου. Ο ATC-2 που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι ένας προενισχυτής line ο οποίος βασίζεται σε ένα κύκλωμα δύο σταδίων με διπλοτριόδους. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...