Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/02/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΕΡΓΟ/ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΧΕΙΟ

Audioengine HD6

Audioengine HD6

H Audioengine είναι μια εταιρία με πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα της οποίας τα περισσότερα προϊόντα απευθύνονται σε μια -επίσης- συγκεκριμένη (και ιδιαίτερα ενεργή) κατηγορία της αγοράς. Όσοι ενδιαφέρονται για μικρά συστήματα (κατάλληλα, δηλαδή για μικρούς χώρους), για συστήματα multimedia ή για εφαρμογές desktop audio (για επεξεργασία ήχου, για παράδειγμα) γνωρίζουν καλά τα προϊόντα της, είτε αυτά είναι ενεργά ηχεία, όπως το Α2+ που έχουμε δοκιμάσει εδώ, είτε το Α5+, είτε παθητικά ηχεία και συστήματα DAC και ενισχυτών όπως αυτό.
Με βάση τα παραπάνω, το HD6, το οποίο παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στο τέλος του 2015, θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη μοντέλο προς την ίδια κατεύθυνση, κινούμενο σε μια υψηλότερη κατηγορία τιμής. Ωστόσο, εδώ, η Audioengine επέλεξε να κινηθεί κάπως διαφορετικά και είναι σαφές ότι, παρά το μικρό του μέγεθος, το κορυφαίο -μέχρι σήμερα- μοντέλο της εταιρίας απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό.
Το ηχείο που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι πλήρες ως προς τις δυνατότητες σύνδεσής του, έχει μια ιδιαίτερα προσεγμένη καμπίνα και είναι μια εκπεφρασμένη προσπάθεια της Audioengine να εφαρμόσει το σύνολο της εμπειρίας στον σχεδιασμό ηχείων που έχει αποκομίσει τα δέκα χρόνια από το ξεκίνημα της (το 2006). Το αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες μας με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...