Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/STREAMER-DAC

Audionet DNA I

Audionet DNA I

Τις προθέσεις της Audionet σχετικά με τα νέα ψηφιακά μέσα τις γνωρίσαμε για τα καλά όταν δοκιμάσαμε πριν από έναν περίπου χρόνο το ζευγάρι προενισχυτή τελικού DNP/AMP I V2 και είχαμε την ευκαιρία να... ενθουσιαστούμε με την φρεσκάδα, τις δυνατότητες και την ποιότητα κατασκευής τους, σε σημείο να θεωρήσουμε ότι θέτουν το επίπεδο αναφοράς στην κατηγορία τιμής τους. Με συνολικό τίμημα κοντά στις €18.000 ήταν, φυσικά, ένα ακριβό σύστημα ενίσχυσης και με βάση την παρατήρηση αυτή, ο DNA I, τον οποίο δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, αποκτά μια ξεχωριστή σημασία τόσο σε επίπεδο σημειωτικής (των προθέσεων του κατασκευαστή να “κατεβάσει” την τεχνογνωσία του σε χαμηλότερες κατηγορίες τιμής) όσο και σε πρακτικό επίπεδο (της δυνατότητας, δηλαδή, απόκτησης μια συσκευής με σοβαρές δυνατότητες και υψηλές επιδόσεις σε μια χαμηλότερη τιμή, έναντι κάποιων λογικών συμβιβασμών).

Οι παρατηρητικοί θα ανακαλύψουν, αμέσως, ότι -αν και ολοκληρωμένος ενισχυτής- ο DNA Ι απουσιάζει από την λίστα των σχετικών συσκευών της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει τον κορυφαία Watt και τον SAM G2, όντας τοποθετημένος σε μια άλλη κατηγορία, αυτή των συσκευών δικτύου (Network Components), μαζί με τον DNP και μια ακόμη συσκευή, τον DNC.
Η θέση της Audionet, εν προκειμένω, είναι σαφής: Τα συστήματα που διαχειρίζονται δεδομένα από το οικιακό δίκτυο έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και ανήκουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία προϊόντων (το πιάσαμε το υπονοούμενο...), η δε ομοιότητα στα σασί των DNP και DNA I είναι, επίσης, χαρακτηριστική: Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής αποτελεί μια προσπάθεια για την δημιουργία μιας κόμπακτ λύσης (χωρίς την κορυφαία ευελιξία και την ποιότητα του προενισχυτή και τις κορυφαίες δυνατότητες οδήγησης ενός AMP I V2) η οποία θα είναι περισσότερο οικονομική (ή, καλύτερα, όχι εξοντωτικά ακριβή), χωρίς σημαντικές θυσίες στην τελική ποιότητα.
Επί της αρχής, η Audionet φαίνεται να επιτυγχάνει πλήρως τους στόχους της. O DNA I διαθέτει συμβατικές ψηφιακές εισόδους, υποστηρίζει ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση με το οικιακό δίκτυο και streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης, συνεργάζεται με το custom λογισμικό της εταιρίας για την διαχείριση των ψηφιακών μέσων και τον έλεγχο και περιλαμβάνει ένα προσεγμένο αναλογικό τμήμα (προενισχυτή και τελικού). Ας δούμε τις λεπτομέρειες...