Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/10/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΕΡΓΟ ΗΧΕΙΟ/ΨΗΦΙΑΚΟ INTERFACE

Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub

Audiovector SR 1 Super Discreet/Hub

Την Audiovector είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε “από κοντά” ως κατασκευαστή ηχείων μέσα από την δοκιμή του SR 3 Signature, πριν από έναν περίπου χρόνο. Αν και το ηχείο που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν ανήκει και αυτό στην ίδια σειρά (SR), αποτελεί ένα εντελώς διαφοροποιημένο προϊόν καθώς ανήκει ταυτόχρονα και στην σειρά των ενεργών ηχείων της εταιρίας, όντας εξοπλισμένο με την ειδική “πλάτη” και συνοδευόμενο από το hub που έχει αναπτύξει η Audiovector. Η πολιτική των Δανών, βεβαίως, εξασφαλίζει μια συνέχεια στα μοντέλα της κάθε σειράς. Έτσι κάθε ηχείο είναι διαθέσιμο σε τρεις ή περισσότερες εκδόσεις με δυνατότητα αναβάθμισης από την μία έκδοση στην άλλη και πολλά από αυτά μπορούν, επίσης, να μετατραπούν από συμβατικά, παθητικά συστήματα σε ενεργά, με την προσθήκη των απαραίτητων ηλεκτρονικών.
Το SR 1 της δοκιμής, είναι το μοντέλο επιπέδου Super, δηλαδή το βασικό και χαμηλότερου κόστους SR 1, αλλά υποστηρίζει την τεχνολογία Discreet της Audiovector. Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνει τους απαραίτητους ενισχυτές για τα μεγάφωνα, ψηφιακό crossover και ψηφιακό interface και η οδήγησή του μπορεί να γίνει μόνο μέσω του ειδικού hub που το συνοδεύει.
Η αρχιτεκτονική Discreet, μετατρέπει ουσιαστικώς το ηχείο σε ένα πλήρες σύστημα το οποίο μπορεί να δεχτεί σήματα από συμβατικές αναλογικές και ψηφιακές πηγές (οι τελευταίες, συμβατικής ή υψηλής ανάλυσης) ή ακόμη και να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming από media players ή άλλες συμβατές συσκευές. Πέραν αυτής της προφανούς διεύρυνσης της λειτουργικότητας, η συγκεκριμένη τεχνολογία λύνει και το πρόβλημα της τροφοδοσίας των ενεργών ηχείων, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να συνδεθούν με το δίκτυο ή κάποιο άλλο εξωτερικό τροφοδοτικό. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...