Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/12/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB DAC/ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ

Cayin iDAC-6/iHA-6

Cayin iDAC-6/iHA-6

Η προσπάθεια της Cayin να ταράξει τα νερά έγινε εμφανής στις αρχές της χρονιάς, όταν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το προσωπικό media player i5, ένα προϊόν με δυνατότητες και ποιότητα που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν audiophile αδιάφορο. Προϊόντα όπως αυτό, αποκάλυψαν την επιλογή της εταιρίας από την Κίνα να επεκταθεί και πέραν των κλασικών ενισχυτικών με λυχνίες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, μερικούς μήνες μετά, με την παρουσίαση των συσκευών που δοκιμάζουμε στις επόμενες σελίδες.
Η Cayin διέθετε ήδη έναν ενισχυτή ακουστικών (τον λαμπάτο ΗΑ-1Α), ωστόσο σήμερα προσφέρει μια μεγαλύτερη γκάμα η οποία περιλαμβάνει την νεότερη έκδοση HA-1A (με νέο σασί φινιρισμένο με ξύλο και στάδιο εξόδου με τις λυχνίες EL84), τον DAC/Ενισχυτή ακουστικών HA-3 και το ζευγάρι iDAC-6/iHA-6 οι οποίοι ανήκουν στην νεότερη σειρά “i” της εταιρίας και είναι, αυτή την στιγμή οι κορυφαίες συσκευές στην κατηγορία προϊόντων “HeadFi” της εταιρίας.

Με τους iDAC-6/iHA-6, η Cayin δείχνει να αντιμετωπίζει την υπόθεση “ήχος υψηλής ανάλυσης-αναπαραγωγή μέσω ακουστικών” με λίγο διαφορετικό τρόπο. Σε ό,τι αφορά τον μετατροπέα d/a, προσφέρει δυνατότητα χειρισμού αναλύσεων μέχρι 32/384 και DSD128 και μια σειρά από ενδιαφέρουσες δυνατότητες, μεταξύ των οποίων ένα διπλό στάδιο εξόδου με ημιαγωγούς και λυχνίες και τα πολλαπλά ψηφιακά φίλτρα, ενώ στην περίπτωση του ενισχυτή ακουστικών η προσέγγιση είναι περισσότερο... αναλογική, χωρίς ψηφιακό μέρος, αλλά με κύκλωμα υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς τόσο στο στάδιο οδήγησης όσο και στο στάδιο ισχύος, δυνατότητα επιλογής του κέρδους και του ρεύματος ηρεμίας και καλές δυνατότητες σύνδεσης των ακουστικών.
Στα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί η νέα αισθητική των συσκευών, η επιλογή ποιοτικών υλικών στα κρίσιμα σημεία και η τιμή, η οποία παραμένοντας -έστω και οριακά- κάτω από το ψυχολογικό όριο των €1000,- τις τοποθετεί σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα κατηγορία. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.