Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Echo Diastasis Ι-79

Echo Diastasis Ι-79

Ακολουθώντας την γενικότερη αισθητική της Echo Diastasis, o Ι-79 είναι μια λιτή συσκευή με απλό αλλά προσεγμένο στις λεπτομέρειές του σασί. Η πρόσοψη από βαρύ αλουμίνιο δύσκολα διαφεύγει της προσοχής οποιουδήποτε, αλλά ο παρατηρητικός θα εκτιμήσει, σίγουρα, το ξεχωριστό φινίρισμα του υπόλοιπου περιβλήματος (το οποίο δεν είναι το τετριμμένο μαύρο ματ), το καλοδουλεμένο ρυθμιστικό στάθμης και το εγχάρακτο σήμα της εταιρίας το οποίο περιλαμβάνει και το ενδεικτικό της ενεργοποίησης της συσκευής,. Ο διακόπτης ισχύος είναι κρυμμένος στην κάτω πλευρά του σασί (κοντά στην αριστερή γωνία) και, εκτός της ρύθμισης της στάθμης, η οποία μπορεί να γίνει και μέσω του τηλεχειριστηρίου, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει την είσοδο μέσω του μοναδικού διακόπτη που βρίσκεται στην πρόσοψη.

Echo Diastasis Ι-79

O Ι-79 είναι λιτός και καλοκατασκευασμένος. Η Echo Diastasis έχει δώσει σημασία στις λεπτομέρειες της εξωτερικής εμφάνισης και το αποτέλεσμα την δικαιώνει.

Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει ο ενισχυτής είναι οι βασικές, από την άποψη των διαθέσιμων εισόδων (υπάρχουν 5, στάθμης line) και από την άποψη των ακροδεκτών σύνδεσης των ηχείων (ένα ζεύγος ανά κανάλι, που δέχεται καλώδια τερματισμένα με όλους τους συνήθεις τρόπους και σφίγγουν εύκολα χάρις στην μεγάλη διάμετρό τους). Υπάρχει ακόμη μια έξοδος προενισχυτή η οποία θα μπορούσε -υποθέτει κανείς- να χρησιμοποιηθεί, σε συνδυασμό με τον τελικό ενισχυτή της εταιρίας, για αναβάθμιση του συστήματος αν κάποια στιγμή αυτό απαιτηθεί. Τα βύσματα που χρησιμοποιούνται είναι τυπικά καλής ποιότητας (επίχρυσα, με διηλεκτρικό τεφλόν) και είναι ενδιαφέρουσα η προσοχή που έχει επιδείξει η εταιρία σε ότι αφορά το lettering στις ενδείξεις της πίσω πλευράς: Υπάρχει και σε αντεστραμμένη μορφή, ώστε να διευκολύνει όποιον κάνει τις συνδέσεις σε περιορισμένο χώρο κοιτάζοντας τον ενισχυτή ανάποδα

Κείμενο

Echo Diastasis Ι-79

O χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν απλό επιλογέα εισόδου (με τα αντίστοιχα ενδεικτικά LED)…

Echo Diastasis Ι-79

…και το ρυθμιστικό στάθμης.

Το εσωτερικό του Ι-79 κρύβει μια κλασική στη διάταξή της κατασκευή. Σημαντικό μέρος του διαθέσιμου χώρου καταλαμβάνει το τροφοδοτικό (με έναν μεγάλο μετασχηματιστή τύπου ΕΙ, καθώς η Echo Diastasis δείχνει να προτιμά τους κλασικούς/συμβατικούς σε σχέση με τους δακτυλιοειδείς) και η εσωτερικά τοποθετημένη ψύκτρα του τελικού σταδίου. Ο I-79 βασίζεται σε ένα πυκνωτικό φίλτρο με έξι ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές των 4.700μF για το στάδιο του τελικού ενισχυτή και σε ξεχωριστό τροφοδοτικό (από διαφορετικό δευτερεύον του μετασχηματιστή) για το στάδιο του προενισχυτή.

Echo Diastasis Ι-79

Ο ενισχυτής προσφέρει πέντε εισόδους στάθμης line, μια έξοδο προενισχυτή για την οδήγηση δεύτερου τελικού ενισχυτή και ένα σετ ακροδεκτών σύνδεσης για ηχεία ανά κανάλι. Η ποιότητα των βυσμάτων είναι καλή.

Echo Diastasis Ι-79

Στο εσωτερικό του σασί, ο μετασχηματιστής και η ψύκτρα καταλαμβάνουν αρκετό χώρο. Το κύκλωμα είναι μοιρασμένο σε τρεις πλακέτες, το τροφοδοτικό του τελικού με τους πυκνωτές εξομάλυνσης (κάτω), το κύκλωμα του προενισχυτή (αριστερά) και το κύκλωμα του τελικού ενισχυτή (στο μέσον).

Ο προενισχυτής φαίνεται να ακολουθεί την γενικότερη φιλοσοφία της εταιρίας όντας, μακροσκοπικά, απλός στη δομή του. Η ρύθμιση της στάθμης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Echo Diastasis, δεν βασίζεται σε κάποιο συμβατικό εξασθενητή ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο του σήματος (η εταιρία δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το θέμα αυτό), επομένως το ηλεκτροκίνητο ποτενσιόμετρο της Alps χρησιμοποιείται ως ελεγκτής και όχι ως συμβατικός εξασθενητής. Η επιλογή των εισόδων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονόμων και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ καλής ποιότητας (με πυκνωτές σύζευξης της Epcos).
Το τελικό στάδιο βασίζεται σε ένα ζευγάρι συμπληρωματικών διπολικών ημιαγωγών (NPN/PNP) της Toshiba (2SC5200/2SA1943) τα οποία μπορούν ελέγξουν ρεύματα μέχρι 15Α. Το κύκλωμα χρησιμοποιεί διακριτούς ημιαγωγούς στα πρώτα στάδια και η αρνητική ανάδραση είναι μηδενική.

Echo Diastasis Ι-79

Το κύκλωμα του προενισχυτή βρίσκεται δεξιά, ενώ στο κάτω μέρος της φωτογραφίας φαίνονται οι ηλεκτρονόμοι επιλογής των εισόδων.

Echo Diastasis Ι-79

Το στάδιο ισχύος περιλαμβάνει δύο συμπληρωματικά τρανζίστορ ισχύος ανά κανάλι (της Toshiba) και τα πρώτα στάδιο είναι υλοποιημένα με διακριτά εξαρτήματα.