Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB CONDITIONER

Ideon Audio 3R USB Renaissance.

Ideon Audio 3R USB Renaissance.

Με το 3R USB Renaissance η Ideon Audio επιχειρεί να κινηθεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα. Έξω από τα όρια του audio, εκεί που βρίσκονται τα data πριν εισέλθουν στον μετατροπέα, στον δίαυλο USB. Θεωρίες έχουν διατυπωθεί και προϊόντα έχουν δει το φως της αγοράς, με την υπόσχεση ότι βελτιώνουν τις συνθήκες μεταφοράς του σήματος “εκεί”, ωστόσο μεταξύ των ψύχραιμων παρατηρητών υπάρχει μια υποψία: Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών ήχου δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση αυτού του “εκεί” και του πώς επηρεάζει, αν επηρεάζει, το δικό μας “εδώ”, δηλαδή την τελική ηχητική συμπεριφορά μιας συσκευής. Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι η Ideon έχει καλές ιδέες και η υλοποίησή της είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξη. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να μετακινηθεί από την περιοχή της απλής αποδοχής σε μια περιοχή με περισσότερο λογικά επιχειρήματα, αποδίδοντας σε συσκευές όπως το 3R USB την αξία που τους αναλογεί.

Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το 3R USB Renaissance έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς των δεδομένων μέσω του USB (το “3R” προέρχεται από τους όρους “Re-Drive”, “Re-Clock” και “Re-Generate”). Τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή (host) και του μετατροπέα d/a και, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιευμένες λεπτομέρειες, επιτυγχάνει εξαιρετικά ηχητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις χαμένες λεπτομέρειες και τα δυναμικά, χρησιμοποιώντας clock υπέρ-χαμηλού jitter για τον χρονισμό (re-clocking) του σήματος και μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες της μετάδοσης.
Η Ideon αναφέρει ότι σε αντίθεση με την συνήθη μεταφορά δεδομένων μέσω του USB, όπου τα σφάλματα διορθώνονται με την επανάληψη της αποστολής τους, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο από το σύστημα, στο audio streaming αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι τα σφάλματα παραμένουν, μαζί με τα προβλήματα που μπορεί να εισάγει η τροφοδοσία και το jitter. Τελικώς, ως σύνολο, τα προβλήματα γίνονται ακουστά και προς αυτή την κατεύθυνση το 3R USB Renaissance αποδεικνύεται χρήσιμο. Με βάση αυτά, η συσκευή αναμένεται να βελτιώνει την ποιότητα του ήχου, όχι μόνο κατά το streaming αρχείων από υπολογιστή, αλλά ακόμη και όταν χρησιμοποιείται με άλλες υπηρεσίες (Spotify, iTunes, Tidal ή ακόμη και με αρχεία χαμηλότερης ανάλυσης ή συμπιεσμένα όπως αυτά που streamάρονται μέσω YouTube. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...