Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/06/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Rois Acoustics Status 8.4

Rois Acoustics Status 8.4

Το πρώτο Status που είχαμε δοκιμάσει στις σελίδες αυτές, ήταν το Status 8.2, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, όταν η σημερινή Rois ήταν γνωστή ως “Roister”. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2013, δοκιμάσαμε την τρίτη έκδοση του ηχείου. Δεν είναι σαφές αν η επιλογή της τετραετίας μεταξύ των μοντέλων είναι τυχαία ή όχι, αλλά χρειάστηκαν τέσσερα ακόμη χρόνια προκειμένου να βρεθούμε απέναντι από την τέταρτη έκδοση του Status, την 8.4.
Με τις βασικές αρχές του ηχείου να παραμένουν σταθερές (καμπίνα δαπέδου, δύο δρόμοι, τρία μεγάφωνα, bass reflex και εξωτερικά τοποθετημένο τουίτερ) και με την τιμή, πάνω-κάτω- στα ίδια επίπεδα, είναι ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς τι μπορεί να έχει βελτιώσει η Rois σε μια σχεδίαση που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ιδιαίτερα καλή.
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι “πολλά πράγματα”. Αφήνοντας έξω από την συζήτηση την αισθητική η οποία απέχει... έτη φωτός από αυτήν 8.2 και είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν το 8.3, το Status 8.4 είναι ένα ηχείο βασισμένο σε νέα μιντ/γούφερ, νέο φίλτρο και νέα θέση του τουίτερ. Αρκούν αυτά; κατά πάσα πιθανότητα ναι. Αλλά ας δούμε τις λεπτομέρειες...