Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/05/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

CD PLAYER/DAC

Audionet Planck

Audionet Planck

Η σειρά Scientist της Audionet έκανε την εμφάνισή της το 2016 και περιλαμβάνει, αυτή τη στιγμή πέντε συσκευές: Ένα ζευγάρι προ/τελικού (Stern/Heisenberg), έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (Watt), μια ψηφιακή πηγή (CD Player/USB DAC Planck) και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για το Planck (Ampere). Τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Watt είχαμε την ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε πριν από έξι περίπου μήνες και η αλήθεια είναι ότι μας είχε εντυπωσιάσει από όλες τις πλευρές, του σχεδιασμού, των επιδόσεων και της ηχητικής συμπεριφοράς. Με βάση τα λεγόμενα της εταιρίας αποτελούσε μια προσπάθεια προσέγγισης του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος, με τους ελάχιστους δυνατούς περιορισμούς.
Παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει η Audionet και για την περίπτωση του Planck. Σε μια προσπάθεια να “εξηγήσουν” την ανάγκη για την παρουσίαση ενός CD player, σε μια αγορά που δείχνει να χάνει αργά αλλά σταθερά το... κέφι της για δισκάκια κάθε είδους, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας αναφέρουν το λογικό: Η ανάγκη για μια καλή συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων θα παραμείνει για καιρό και η πρόκληση, εν προκειμένω, ήταν να παρουσιάσουν μια απόλυτη εκδοχή της, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει εδώ και αρκετά χρόνια και από την οποία έχουμε πάρει μια γεύση, ήδη, από το 2007, με την δοκιμή του ART G2. Αν και μια συσκευή που κυκλοφόρησε 12 χρόνια πριν, φαντάζει πολύ μακρινή, σας προτρέπω να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το κείμενο. Είναι, κατά την άποψή μου, μια επιτομή του χαρακτήρα της Audionet, οι αρχές της οποίας δεν αλλάζουν αλλά βελτιώνονται σταδιακά, σε μια εφαρμογή της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών στο επίπεδο της τεχνολογίας.
Φυσικά, οι Γερμανοί γνωρίζουν το παιχνίδι καλά: Με τιμή που ξεπερνά τα €10.000,- ένα “σκέτο” CD player θα ήταν ένα δύσκολο στην προώθησή του προϊόν. Έτσι, έκαναν το προφανές: δίνουν στον χρήστη πρόσβαση σε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της σχεδίασής τους, τον μετατροπέα d/a, μέσω αντίστοιχων ψηφιακών εισόδων (και θύρας USB). Με τον τρόπο αυτό, μπορεί κανείς να αξιοποιήσει, μεν, την δισκοθήκη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχει, δε, έναν σαφή δρόμο εξέλιξης προς άλλες ψηφιακές πηγές. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...