Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.

Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.

Γνωρίσαμε (ή πιο σωστά: θυμηθήκαμε) την Perpetuum Ebner πριν από περίπου τρία χρόνια όταν τα προϊόντα της μπήκαν στην ελληνική αγορά και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το κορυφαίο της μοντέλο PE 4040. Ένα περίπου χρόνο νωρίτερα, η εταιρία είχε επανέλθει επισήμως στον χώρο των αναλογικών πηγών, ποντάροντας στην πολύ μεγάλη ιστορία της και τους θετικούς συνειρμούς που δημιουργούσε το όνομά της.
Φυσικά, οι Γερμανοί δεν αρκέστηκαν στις δάφνες του παρελθόντος και φαίνεται ότι εργάστηκαν με την συνήθη συνέπεια ώστε να δημιουργήσουν μια σύγχρονη σειρά από πλατό, ευθυγραμμισμένα με το παρόν και όχι με το παρελθόν. Την στιγμή αυτή, η εταιρία διαθέτει, εκτός από το PE 4040, δύο ακόμη μοντέλα με αρχιτεκτονική σασί/υποσασί και, ήδη από το 2016, επιχείρησε να εισέλθει σε αυτό που γενικώς ονομάζουμε “εισαγωγική κατηγορία” με το PE 1000, μια σχεδίαση χωρίς ανάρτηση και σχετικώς χαμηλή τιμή. Την περασμένη χρονιά, η εταιρία έκανε μια ακόμη κίνηση στην χαμηλή κατηγορία τιμής παρουσιάζοντας το PE 800, ένα αναλογικό σύστημα με έμφαση στην απλότητα και τιμή κατά 30% χαμηλότερη του 1000, μια διαφορά που δεν την λες και... μικρή.
Εν προκειμένω, το στοίχημα είναι ξεκάθαρο: Μακροσκοπικά, το νέο πλατό δεν φαίνεται να διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, επομένως οι επιλογές που είχε η εταιρία για μείωση του κόστους ήταν σχετικώς περιορισμένες και θα έπρεπε να γίνουν με μια σχετική προσοχή. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...