Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο - Υπογούφερ

SVS Prime Wireless/SB-1000

SVS Prime Wireless/SB-1000

Η μετεξέλιξη του κλασικού ενεργού ηχείου για οικιακή χρήση σε ασύρματο/ενεργό ηχείο για οικιακή χρήση, δεν εκπλήσσει, φυσικά, κανέναν. Η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις streaming με απλό τρόπο, χωρίς συνδέσεις είναι, από μόνη της ιδιαίτερα ελκυστική και, με την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται συμβιβασμοί σε θέματα ηχητικής ποιότητας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί σοβαρό πλεονέκτημα. Τα μικρού όγκου ηχεία αυτού του είδους προσθέτουν και το πλεονέκτημα της εύκολης τοποθέτησης, με κάποιο κόστος σε ό,τι την απόκριση χαμηλά, η οποία εξαρτάται από τις διαστάσεις της καμπίνας και την διάμετρο του γούφερ, αλλά η λύση του υπογούφερ είναι πάντοτε μια πιθανή επιλογή.
Έτσι όπως περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο, το προφίλ του μικρού ασύρματου ηχείου, φαντάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της SVS. Οι Αμερικάνοι έχουν αποδείξει ότι κατέχουν την τέχνη της σχεδίασης ηχείων, διαθέτοντας δύο πλήρεις σειρές, την Prime και την Ultra και, όσον αφορά στα υπογούφερ, δεν έχουν και πολλά πράγματα να αποδείξουν, εδώ και αρκετό καιρό, όντας μια πραγματική δύναμη στον χώρο, καλύπτοντας τόσο τις ανάγκες των κλασικών δικάναλων συστημάτων υψηλών απαιτήσεων όσο και τον χώρο του οικιακού κινηματογράφου.
Το Prime Wireless είναι η κίνηση της SVS στον χώρο του μικρού ενεργού/ασύρματου ηχείου και φαίνεται να βασίζεται στην εμπειρία της από την σχεδίαση των άλλων μικρών ηχείων της σειράς Prime όπως είναι το Prime Bookshelf, το Prime Elevation και το Prime Satellite, έχοντας όμως αρκετές διαφορές από αυτά.
Το πακέτο της δοκιμής περιελάμβανε και ένα υπογούφερ SB-1000, ίσως το απλούστερο sub της SVS που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα, με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας ένα πλήρες σύστημα 2.1 το οποίο δεν χρειαζόταν ούτε πηγή σήματος για να λειτουργήσει. Ιδού τι αποκομίσαμε...