Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/12/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής/CD Player/Streamer/Network player/DAC

Teac NR-7CD

Teac NR-7CD

Αν υπάρχει κάτι που γοητεύει σε κατασκευαστές όπως είναι η Teac, είναι η δυνατότητά τους να κινηθούν με άνεση σε συγκεκριμένους, ειδικούς χώρους της αγοράς της υψηλής πιστότητας, ικανοποιώντας παράλληλα μια σειρά από -φαινομενικά- αντικρουόμενες ιδεολογίες.
Πάρτε για παράδειγμα τον NR-7CD, την πρώτη συσκευή της σειράς New Vintage, την οποία δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν. Κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αναπολούν τις “χρυσές εποχές” του Hi-Fi, όταν ακόμη και οι χαμηλού κόστους συσκευές ήταν κατασκευασμένες σαν χρηματοκιβώτια με τα κουμπιά τους, τα VU-μετρα τους και όλα απαραίτητα. Υπόσχεται, σε όσους έχουν σοβαρές δισκοθήκες με CD, την προσεγμένη αναπαραγωγή των δίσκων τους όχι με ένα απλό, διεκπεραιωτικό, player αλλά με ένα transport που κάνει το βήμα παραπάνω. Καλύπτει με επάρκεια όσους θέλουν να διαχειριστούν ψηφιακά σήματα, περιλαμβάνοντας έναν πλήρη DAC και, βεβαίως, μπορεί να αποτελέσει το hub μέσω του οποίου μπορεί να έχει ο χρήστης πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming και στην αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης από πόρους του οικιακού δικτύου.
Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προσθέσει κανείς την χρήση διακοπτικών σταδίων εξόδου για μικρότερο όγκο και βάρος και ελάχιστες απαιτήσεις ψύξης και ένα πολύ ξεκάθαρο user interface σε μια πρόσοψη που δεν ντρέπεσαι να δείξεις του φίλους σου. Το αποτέλεσμα είναι ένα combo του οποίου η ευελιξία και η πληρότητα δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθούν. Το θέμα, φυσικά, είναι κατά πόσο όλα αυτά λειτουργούν όπως πρέπει. Ιδού τι ανακαλύψαμε...