Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/12/2021

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ολοκληρωμένος ενισχυτής

Technics SU-R1000

Technics SU-R1000

Ο SU-R1000 είναι μια εκείνες τις συσκευές που ξεχωρίζουν με πολλούς τρόπους και η τιμή του δεν είναι ένας από αυτούς. Σίγουρα, ένας ολοκληρωμένος κοντά στα €7.500 είναι αξιοπρόσεκτος, αλλά -όπως και να το κάνουμε- τέτοιου είδους προϊόντα δεν είναι ασυνήθιστα στον χώρο του ήχου. Ο ολοκληρωμένος της σειράς Reference της Technics ξεχωρίζει, κυρίως, για την αρχιτεκτονική του και τις ιδέες που εφαρμόζει και ακριβώς εκεί βρίσκεται η αξία του: Ένας μεγάλος κατασκευαστής (με δυνατότητες σχεδιασμού και παραγωγής που εξασφαλίζουν την υλοποίηση ακόμη και της πλέον ριζοσπαστικής λύσης) φαίνεται να ασχολήθηκε σοβαρά με μια από τις πιο βασικές συσκευές μιας αλυσίδας υψηλής πιστότητας, τον ενισχυτή, εφάρμοσε μια σειρά από λύσεις που είναι -το λιγότερο- ασυνήθιστες και πήρε την (δύσκολη από επιχειρηματικής άποψης) απόφαση να τον βγάλει στην αγορά. Το αποτέλεσμα, στην χειρότερη περίπτωση, θα είναι ένα all-time classic, από αυτά που θυμόμαστε με νοσταλγία και στην καλύτερη θα καθορίσει, εν μέρει τουλάχιστον, το πώς υλοποιούνται οι ενισχυτές στο κοντινό μέλλον.
Αυτή η τελευταία εκδοχή δεν είναι τόσο ασυνήθιστη ώστε να την θεωρήσουμε απίθανη: Αν και οι επιλογές της Technics στην περίπτωση του SU-R1000 έχουν χώρο μόνο σε ακριβές υλοποιήσεις, αυτό είναι κάτι που ισχύει σήμερα. Αύριο, κάποιες από αυτές τις τεχνολογίες θα “κατέβουν” σε πιο χαμηλές κατηγορίες και αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί.
Πέρα από την τεχνολογική πλευρά του πράγματος, βέβαια, ο “1000” είναι σχεδιασμένος ως ένας σύγχρονος ολοκληρωμένος ενισχυτής, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα για την υποστήριξη αναλογικών και ψηφιακών πηγών, διαθέτει προενισχυτή phono για κεφαλές MM και MC και ισχύ αρκετή για μια πολύ μεγάλη γκάμα ηχείων και χώρων. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...