Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/12/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: DVD CAMCORDER HITACHI DZ-GX20E...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

D V D   C A M C O R D E R

Hitachi DZ-GX20E

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

H DZ-GX20E χρησιμοποιεί έναν φακό ζουμ 4.5-45mm F1.8-2.2 με ασφαιρικά στοιχεία και έναν αισθητήρα CCD 2.1 Megapixels συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι από αυτά, τα διαθέσιμα κατά την λήψη βίντεο είναι 1.9 Megapixels και κατά την λήψη φωτογραφιών είναι 1.2 Megapixels. To οπτικό ζουμ 10x συνδυάζεται με ψηφιακό 240x (40x για την λήψη φωτογραφιών) και με ένα ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης.  Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του 6 ρυθμούς αυτόματης έκθεσης καθώς επίσης και δυνατότητα ρύθμισης της ισορροπίας του λευκού.
Η αποθήκευση του υλικού γίνεται κατά κύριο λόγο σε εγγραφόμενους δίσκους των 80 χιλιοστών.  Η μηχανή υποστηρίζει DVD-R και DVD-RAM (VR mode) και η Hitachi αναφέρει ότι η διαδικασία εκκίνησης έχει μικρή διάρκεια που δεν ξεπερνά τα 7.5 δευτερόλεπτα. Τα codecs που χρησιμοποιούνται είναι MPEG-2 τόσο για την εικόνα (η προφανής επιλογή για δίσκους DVD -βεβαίως) όσο και για τον ήχο (Dolby Digital).  H μηχανή μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις με κάδρο 16:9, αλλά αυτή είναι μία επιλογή που πρέπει να γίνει εξ αρχής καθώς δεν είναι δυνατή η αλλαγή του φορμά σε έναν δίσκο στον οποίο έχει ήδη ξεκινήσει μία εγγραφή.
Η DZ-GX20E είναι μία κόμπακτ, εύχρηστη μηχανή η οποία κάθεται καλά στο χέρι του εικονολήπτη. Η χρήση δίσκου για την αποθήκευση του υλικού δεν επηρεάζει την αισθητική της.
Ο video codec μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την συμπίεση σε τρία επίπεδα τα οποία αντιστοιχούν σε μέγιστους χρόνους εγγραφής 18, 30 και 60 λεπτών.  Οι χωρητικότητα για φωτογραφίες είναι 750 πόζες ανά πλευρά δίσκου DVD-RAM και περίπου 29 πόζες για μία 32άρα κάρτα SD σε ανάλυση Fine. Δεν μπορεί να γίνει αποθήκευση φωτογραφιών σε DVD-R. Ο χρήστης, εκτός από το έγχρωμο οφθαλμοσκόπιο των 0.2 ιντσών έχει στην διάθεσή του μία οθόνη LCD 2.5 ιντσών η οποία αναδιπλώνεται και μπορεί να πάρει διάφορες κλίσεις, επιτρέποντας έτσι τις λήψεις κάτω από δύσκολες γωνίες. Πίσω από την οθόνη υπάρχουν μία σειρά από διακόπτες ανάμεσα στους οποίους και τα πλήκτρα της χειροκίνητης εστίασης. Ο χειρισμός του transport γίνεται από τα κλασικά πλήκτρα τα οποία βρίσκονται στο σώμα, στην αριστερή της πλευρά.  Ο εξοπλισμός της μηχανής συμπληρώνεται από το φλάς και ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο (με δυνατότητα ενεργοποίησης φίλτρου για τον θόρυβο του ανέμου), ενώ υπάρχει και υποδοχή για εξωτερικό φωτιστικό σώμα (hot shoe). Στο λογισμικό που συνοδεύει την DZ-GX20E περιλαμβάνεται το DVD-MovieAlbum SE, μία εφαρμογή που επιτρέπει την επεξεργασία και το μοντάζ του υλικού καθώς επίσης και το DVDfunStudio μία εφαρμογή που επιτρέπει την δημιουργία DVD-Video από το αποτέλεσμα του μοντάζ.  Υπάρχει ακόμη και UDF driver ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά των αρχείων jpeg από τον DVD-RAM εφ' όσον αυτός έχει χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση φωτογραφιών.
Η μηχανή χρησιμοποιεί DVD-R και DVD-RAM των 8 εκατοστών. Οι δυνατότητές της εκτοξεύονται, βεβαίως όταν χρησιμοποιούνται οι δίσκοι DVD-RAM.

Oι βασικοί χειρισμοί και η προσπέλαση / πλοήγηση του μενού γίνεται από μία σειρά διακοπτών στην πλευρά της μηχανής.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr