Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/01/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: KEF INSTANT THEATRE KIT100...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW
ΗΟΜΕ ΤΗΕΑΤRE IN A BOX
Kef Instant Theatre KIT100

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η Kef επέλεξε να σχεδιάσει ένα HTIB χωρίς να βασίσει την καριέρα του στην αγορά στην χαμηλή τιμή του: Το ΚΙΤ100 δεν είναι ένα φθηνό πακέτο (που το αγοράζεις από το ράφι μόνο για να λές ότι έχεις home cinema...) και αυτό φαίνεται στην ποιότητα κατασκευής του.  Τα ηχεία όπως και η κεντρική μονάδα έχουν περίβλημα από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο, μεγάλο βάρος και καλή ποιότητα κατασκευής,  με σημασία στην λεπτομέρεια:  Η χρήση υλικών με έντονες ανακλαστικές ιδιότητες στην πρόσοψη της κεντρικής μονάδας και στο υπογούφερ μειώνουν το υποκειμενικό μέγεθος και όποιος πεί ότι το KIT100 "φορτώνει" τον χώρο με την παρουσία του θα είναι, το λιγότερο, υπερβολικός. Από την άλλη, η χρήση των μονάδων Uni-Q και NXT στα ηχεία έχει επιτρέψει έναν σχεδιασμό που -κατά την γνώμη του υπογράφοντως- τα κατατάσσει στα ομορφότερα "μικρά" ηχεία (desktop και ραφιού) που υπάρχουν αυτή την στιγμή.
Η κεντρική μονάδα είναι ιδιαίτερα λιτή και καλοκατασκευασμένη.  Το υλικό που χρησιμοποιήται για το περίβλημα είναι χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο. Το πλέον χαρακτηριστικό τμήμα του ΚΙΤ100 είναι τα ηχεία του.  Η μονάδα Uni-Q και το πάνελ NXT επέτρεψαν στην Kef να σχεδιάσει κάτι ενδιαφέρον από αισθητικής άποψης και όχι μόνο...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η κεντρική μονάδα περιλαμβάνει έναν οδηγό δίσκων συμβατό με DVD-Video, DVD+/-RW, CD, CD-R/RW και CD MP3, τον αποκωδικοποιητή (συμβατό με Dolby Digital, Pro Logix II και DTS), και τον ραδιοφωνικό δέκτη (AM/FM με δυνατότητα RDS). Από πλευράς εισόδων, πρσφέρονται τρείς αναλογικές, από τις οποίες οι δύο υποστηρίζουν ήχο και εικόνα (Composite και S-Video), και μία ψηφιακή.  Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του έξοδο συνιστωσών με δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης, SCART με δυνατότητα RGB, composite και S-Video για την εικόνα, μία αναλογική και μία ψηφιακή για τον ήχο.  Η Kef έχει βασίσει το KIT100 στον επεξεργαστή Vaddis 5 της Zoran.  Πρόκειται για έναν επεξεργαστή 32bit ο οποίος προσφέρει deinterlacing και δυνατότητα pulldown 3:2/2:2 για την έξοδο προοδευτικής σάρωσης, 10bit DACs στην έξοδο βίντεο καθώς και μία σειρά από άλλες δυνατότητες τις οποίες -προφανώς για δικούς της λόγους- η Kef δεν χρησιμοποιεί (ανάμεσά τους η υποστήριξη MLP/DVD-Audio, και η δυνατότητα ανάγνωσης flash cards).
Το υπογούφερ θύμισε σε πολλούς υπολογιστή, και όχι άδικα.  Το φινίρισμά του μειώνει, υποκειμενικά, τον όγκο του. Το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας είναι ανάλογο της εξωτερικής εμφάνισης.  Είναι προφανές ότι δεν έχουν γίνει κακώς εννοούμενες οικονομίες.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Οι τελικοί ενισχυτές τους συστήματος φιλοξενούνται στο υπογούφερ, είναι τάξης "D" και αποδίδουν 45w για τα κυρίως και τα περιφερειακά ηχεία και 65w για το υπογούφερ.  Το τελευταίο χρησιμοποιεί μία μονάδα δέκα ιντσών με κώνο από πολυπροπυλένιο που φορτίζεται από μία καμπίνα κλειστού τύπου.  Τα ηχεία του συστήματος χρησιμοποιούν την ομαξονική μονάδα Uni-Q της Kef με μιντ/γούφερ των 100 χιλιοστών και τουίτερ με θόλο από Mylar 14 χιλιοστών σε συνδυασμό με ένα πάνελ NXT (με επιφάνεια 8x5 ιντσών και μηχανισμό διέγερσης μίας ίντσας) που εκπέμπει διπολικά.  Η κατασκευή των ηχείων του ΚΙΤ100 είναι ίσως το πιο δυνατό χαρτί του συστήματος: H μονάδα Uni-Q όντας ομοαξονική προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την δημιουργία ενός phantom κεντρικού καναλιού (επειδή δεν υπάρχουν οι ακυρώσεις από την απόσταση τουίτερ και μιντ, όπως σε μία συμβατική σχεδίαση) επιτρέποντας έτσι στην Kef να σχεδιάσει ένα σύστημα 4.1 που προσεγγίζει τις επιδόσεις σε στερεοφωνική εικόνα ένα πραγματικό 5.1.
Ο 32μπιτος επεξεργαστής της Zoran είναι υπεύθυνος για όλες τις λειτουργίες του ΚΙΤ100. Παραμένει προς διερεύνηση το γιατί η Kef δεν χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητές του. Παρά το γεγονός ότι το σύστημα είναι "ολοκληρωμένο", υπάρχουν παραπάνω από επαρκείς είσοδοι για εξωτερικές πηγές καθώς και οι απαραίτητες έξοδοι για ποιοτικό video (component και SCART/RGB)

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr