Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/10/2011

flag
english
abstract

USB/DIGITAL AUDIO INTERFACE

M2Tech hiFace Evo

Thumbnail

Οι μετρήσεις του hiFace Evo έγιναν με το τελευταίο να παίζει τον ρόλο υποσυστήματος ήχου στον υπολογιστή που υποστηρίζει το σύστημα μετρήσεων. Κατά την μελέτη των σχετικών διαγραμμάτων θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι αναφερόμαστε σε μια συσκευή D-D, η οποία διαχειρίζεται ψηφιακά σήματα, δεν διαθέτει, δηλαδή αναλογικό στάδιο.
Ίσως το πλέον ενδιαφέρον εύρημα στην όλη διαδικασία να ήταν η καλή αντοχή που επέδειξε το interface της M2Tech σε σήματα με jitter. Οι σχετικές μετρήσεις παραμόρφωσης έμειναν πεισματικά κολλημένες κοντά στα -90dB, χωρίς να δείχνουν ευαισθησία ούτε στο σήμα εισόδου αλλά ούτε και στην συχνότητα του σήματος jitter. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί μια πολύ καλή επίδοση με βάση την τιμή της συσκευής, η οποία φαίνεται να δικαιώνει και τις σχετικές σχεδιαστικές επιλογές. Η γραμμικότητα της συσκευής κρίνεται ως καλή καθώς διατηρείται μέχρι τα -110dB με ελάχιστες διακυμάνσεις.

Thumbnail Thumbnail

Ανοχή στο jitter του σήματος εισόδου. Σήμα: -3dBFS, 96kHz, ημιτονοειδές jitter 40nS, Fs/192 (πράσινη καμπύλη), 997Hz (ματζέντα), Fs/4 (πορτοκαλί).

Διάγραμμα γραμμικότητας κέρδους σε συνάρτηση με την στάθμη του σήματος. Σήμα 96kHz.

Ως καθαρά ψηφιακή συσκευή, το hiFace Evo κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Το σχετικό διάγραμμα δεν περιλαμβάνει ορατά προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης στην γειτονιά της συχνότητας (0.4999Fs) και ο γενικός θόρυβος βρίσκεται γύρω από τα -140dBFS (με κορυφώσεις στα -130dBFS. Τέλος, η απόκριση συχνότητας είναι αυτό που θα περίμενε κανείς: Πρακτικώς επίπεδη (παρατηρήστε ότι η κατακόρυφη κλίμακα έχει ανάλυση 0.05dB/DIV) και με απόλυτη ομοιότητα μεταξύ των καναλιών.

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα θορύβου (Signal modulation noise). Σήμα αναφοράς: 9.998kHz/0dBu, 44.1kHz.

Απόκριση συχνότητας και διαφορές μεταξύ των καναλιών, 0dBr: 1kHz/-20dBFS, σήμα 96kHz.