Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/06/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV PANASONIC SA-XR700...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΡΑΔΙΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV

Panasonic SA-XR700

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

O SA-XR700 είναι ένας λιτός στην εμφάνιση ολοκληρωμένος ενισχυτής, σχεδιασμένος προφανώς να ταιριάζει από αισθητικής άποψης με τα BD players της εταιρίας και να "κάθεται" σωστά σε ένα καθιστικό χωρίς να προσβάλει το μάτι. Αντιθέτως, μάλιστα, το κρυφό dipsplay και οι ενδείξεις που φαίνονται μόνο όταν η συσκευή λειτουργεί, κρυμμένες πίσω από την ανακλαστική πρόσοψη, προσφέρουν μια εμφάνιση που ξεχωρίζει, σε σχέση με τις συνήθεις κατασκευές που συναντούμε στην αγορά. Ενα κινούμενο κομμάτι στο κάτω μέρος, κρύβει, ως είθισται, λίγους διακόπτες που επιτρέπουν την πραγματοποιήση βασικών λειτουργιών (setup, είσοδο στο μενού, συντονισμό του δέκτη) καθώς και μια κλασική τριάδα εισόδων AV, δηλαδή composite, Y/C και ήχου L/R. Εκεί, υπάρχει και η είσοδος για την τοποθέτηση του μικροφώνου το οποίο χρησιμοποιήται για την -αυτόματη- ρύθμιση των καναλιών. Τα μόνα εμφανή σημεία επαφής του χρήστη με την συσκευή είναι ο περιστρεφόμενος επιλογέας εισόδων και το ρυθμιστικό της στάθμης.
Η Panasonic επέλεξε μια έντονα ανακλαστική πρόσοψη η οποία κρύβει το display και τις υπόλοιπες ενδείξεις μέχρι να ενεργοποιηθεί η συσκευή. Τα μόνα εμφανή σημεία χειρισμού είναι ο επιλογέας εισόδων και το ρυθμιστικό στάθμης. Ο SA-XR700 προσφέρει ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός συστήματος οικιακής διασκέδασης. Αυτό που λείπει, πάντως είναι το upconversion, το οποίο θα επέτρεπε την σύνδεση όλων των πηγών μέσω HDMI.
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει ο SA-XR700 είναι πλήρεις για κάθε λογικού μεγέθους σύστημα: Στην πίσω πλευρά θα βρείτε δύο εισόδους HDMI, δύο συνιστωσών, τρεις Y/C και τέσσερεις composite συνοδευόμενες από αντίστοιχες εξόδους, τέσσερεις εισόδους στάθμης line για δικαναλικές πηγές, μια αναλογική είσοδο 5.1 καθώς και τέσσερεις ψηφιακές εισόδους (2 ομοαξονικές και 2 οπτικές). Ο ενισχυτής δεν προσφέρει εξόδους line out (ούτε για εγγραφή) εκτός από την έξοδο του LFE προς το υπογούφερ, αλλά αυτό που πραγματικά οφείλουμε να σημειώσουμε ως σημαντικό, είναι η απουσία δυνατότητας upconversion των εισόδων σήματος σε HDMI! Αυτό, στην πράξη σημαίνει ότι αν έχετε έστω και μια συσκευή που πρέπει να συνδεθεί με άλλη γραμμή πλήν της HDMI, θα πρέπει να συνδέσετε τον ενισχυτή και με αυτό το είδος γραμμής στην τηλεόραση, ακυρώνοντας έτσι την όλη ιδέα "του ενός καλωδίου" που τόσο διαφημίζεται τελευταίως. Οι υποδοχές των ηχείων δέχονται μόνο γυμνό καλώδιo και για τα κυρίως ηχεία υπάρχουν δύο ομάδες ακροδεκτών οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα σε περίπτωση διπλοκαλωδίωσης.
Υπάρχουν δύο διαθέσιμες είσοδοι HDMI και μια έξοδος. O ενισχυτής μπορεί να αξιοποιήσει τα stream του ασυμπίεστου ήχου PCM που παρέχουν τα Blu-ray players. Τα βύσματα των αναλογικών εισόδων είναι επίχρυσα.

H σύνδεση των ηχείων γίνεται με υποδοχές που δέχονται μόνο γυμνό καλώδιο. Ο SA-XR700 προσφέρει δύο ομάδες σύνδεσης κυρίως ηχείων, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε εφαρμογές διπλοκαλωδίωσης.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Από το μέγεθος και το βάρος του ενισχυτή κρίνοντας, η Panasonic φαινόταν να έχει επιλέξει μια πλήρως διακοπτική σχεδίαση (δηλαδή διακοπτικό τροφοδοτικό και διακοπτικά στάδια ισχύος). Ο εσωτερικός κόσμος του SA-XR700 επιβεβαίωσε την εντύπωσή μας. Το κύκλωμα ισχύος του ενισχυτή βασίζεται στον επεξεργαστή διαμόρφωσης εύρους παλμών (PWM) TAS5076 της Texas Instruments και στον συνοδό του, ελεγκτή TAS5182 ο οποίος μπορεί να οδηγήσει γέφυρες ισχύος με mosfets που φτάνουν τα 100W ανά κανάλι. Εχοντας στην διάθεσή της επτά κανάλια ισχύος, η Panasonic εκμεταλλεύθηκε την δυνατότητα που προσφέρουν τα διακοπτικά στάδια εξόδου για παράλληλη λειτουργία (κάτι που δεν είναι εφικτό με τα κλασικά -γραμμικά στάδια) ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται την συνολική ισχύ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η λειτουργία αυτή, η οποία ονομάζεται Multi Drive πραγματοποιήται αυτόματα και επιτρέπει την οδήγηση των κυρίως ηχείων από δύο παράλληλα στάδια (ανα κανάλι) όταν το σύστημα είναι 5.1, οπότε "περισσεύουν" τα back surround ή και από τρία στάδια παράλληλα, όταν το σύστημα είναι δικαναλικό. H λύση Multi Drive είναι ενδιαφέρουσα γιατί επιλύει το πρόβλημα της, συνήθως χαμηλής ισχύος, που αποδίδουν οι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας. Εν προκειμένω, ο SA-XR700 δεν αποτελεί εξαίρεση: Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μπορεί να αποδώσει μέχρι 100W/6Ω ανά κανάλι (DIN) σε πολυκαναλική λειτουργία αλλά η τιμή αυτή ανεβαίνει στα 145W/4Ω (DIN) ανά κανάλι σε δικαναλική λειτουργία (εδώ προφανώς συμβάλει και το Multi Drive).
Eπτά κανάλια με διακοπτικά στάδια αποτελούν το κέντρο ισχύος του SA-XR700 Το τροφοδοτικό του ενισχυτή είναι επίσης διακοπτικό. Eτσι εξηγείται και το χαμηλό βάρος της συσκευής.
Ο αποκωδικοποιητής Dolby Digital/DTS, και αμέσως από κάτω ένας από τους ελεγκτές των σταδίων ισχύος της Texas Instruments.

Πίσω από αυτή τη θωράκιση κρύβεται το ρούτερ των εισόδων HDMI. Υπάρχουν δύο είσοδοι και μία έξοδος έκδοσης 1.2

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr