Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/05/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΗΧΕΙΟ

Philips Fidelio DS3800W

Thumbnail_φωτο

Καταρχήν ας δούμε το θέμα της αισθητικής: Στην περίπτωση της σειράς Fidelio, η Philips έχει κάνει καλή δουλειά: Κάθε ένα από τα, πολλά, προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς έχει να προτείνει μια -το λιγότερο- ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άποψη, επιλογή που ίσως και να είναι μονόδρομος αν αναλογιστεί κανείς ότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται έχει ήδη δηλώσει την ευαισθησία του σε θέματα design επενδύοντας σε ένα (ενίοτε και περισσότερα) προϊόντα της Apple. Το DS3800W είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της προσέγγισης αυτής. Η δακτυλιοειδής μορφή του τραβά αμέσως την προσοχή, σπάει την παραλληλόγραμμη λογική των περισσότερων παρόμοιων προϊόντων και το κάνει ιδιαίτερα φιλικό και προσαρμόσιμο στο χώρο όπου θα τοποθετηθεί καθώς το κενό στο κέντρο, ελαφραίνει ακόμη περισσότερο την εντύπωση που σχηματίζεις όταν βρίσκεσαι απέναντί του. Οι διαστάσεις του ηχείου είναι πραγματικά μικρές με την διάμετρο να μην ξεπερνά παρά ελάχιστα τα 200 χιλιοστά και το βάθος του τα 170 χιλιοστά.

Φωτογραφία

To DS3800W είναι αρκετά μικρό ώστε να χωρά σε πολλά μέρη και με ενδιαφέρουσα αισθητική η οποία υπηρετεί, ταυτοχρόνως, και την λειτουργικότητά του.

Μετά την αποσυσκευασία (από το νέο μαύρο ματ κουτί το οποίο χρησιμοποιεί, πλέον, η Philips για την σειρά Fidelio προκειμένου να την ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα προϊόντα της) o χρήστης βρίσκεται απέναντι από μια συσκευή με τα ελάχιστα απαραίτητα για το χειρισμό της: Ένα πλήκτρο για την ενεργοποίηση, δύο για την ρύθμιση της στάθμης και ένα για τον στοιχειώδη έλεγχο του playback είναι όλα και όλα τα σημεία επαφής, με μοναδική οπτική ένδειξη ένα μπλε led. Η λιτότητα αυτή έχει τη συνέχειά της και στην πίσω πλευρά. Το DS3800W προσφέρει μια βοηθητική είσοδο στάθμης line (για την σύνδεση άλλου media player), μία θύρα USB και έναν διακόπτη ο οποίος χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της ασύρματης σύνδεσης. H συσκευή δεν προσφέρει docking station και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο player που θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχό της (των βασικών ρυθμίσεων και τη στάθμης). To ηχείο είναι σχεδιασμένο για ασύρματο streaming μέσω της τεχνολογίας AirPlay της Apple. Το AirPlay επιτρέπει σε συμβατές συσκευές την ασύρματη σύνδεση και μεταφορά δεδομένων ήχου και εικόνας (στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο ήχου) καθώς επίσης και μεταδεδομένων, κάτι που εδώ δεν έχει, επίσης, εφαρμογή αφού δεν υπάρχει οθόνη για την προβολή τους.

Φωτογραφία

Ο χρήστης έχει ελάχιστη επαφή με τη συσκευή. Απλοί πιεστικοί διακόπτες καλά κρυμμένοι, αναλαμβάνουν την ενεργοποίησή του και την ρύθμιση της στάθμης. Τα περισσότερα γίνονται από τις εφαρμογές.

Μέχρι εδώ, τα πράγματα είναι αρκούντως συμβατικά αλλά το DS3800W φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα παραπάνω καθώς είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί ένα ηχητικό πεδίο κάπως πιο σύνθετο από αυτό που θα δημιουργούσε ένα απλό ηχείο σε έναν χώρο. Για τον σκοπό αυτό το ηχείο χρησιμοποιεί δύο μονάδες για την αναπαραγωγή του κυρίως πεδίου (προς τον ακροατή) και δύο ακόμη μονάδες, πλευρικά τοποθετημένες, για την δημιουργία ενός πεδίου ανακλάσεων. Η προσέγγιση αυτή χρησιμοποιεί την ακουστική του ίδιου του χώρου υπέρ της και βάζει τον ακροατή σε ένα ισχυρό πεδίο αντήχησης. Οι χαμηλές συχνότητες υποβοηθούνται από μια οπή reflex η οποία ακτινοβολεί στο κέντρο του δακτυλίου. Η κατασκευή του ηχείου δεν επιτρέπει το άνοιγμά του, οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η ίδια η Philips για τις μονάδες (40 χιλιοστών, πλήρους φάσματος) και για τον ενισχυτή (τάξης D 16Wrms συνολικά). O χρήστης έχει στη διάθεσή του ρυθμιστικά τόνου καθώς και τον ισοσταθμιστή που υπάρχει στο iTunes. Υπάρχει, ακόμη και μια ειδική εφαρμογή της Philips (Fidelio) η οποία, εκτός των άλλων προσφέρει και την δυνατότητα streaming ραδιοφωνικών σταθμών.

Φωτογραφία

Το ηχείο διαθέτει θύρα USB, μια είσοδο line in για συμβατικές συνδέσεις και έναν διακόπτη το οποίο ενεργοποιεί την διαδικασία ασύρματης σύνδεσης. Ο χρήστης δεν έχει να κάνει και πολλά...

Φωτογραφία

Το bass reflex είναι καλά κρυμμένο στο εσωτερικό του δακτυλίου.