Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/01/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: SONY NWZ-S544 WALKMAN...

SITE MAP


REVIEW

MEDIA PLAYER

Sony NWZ-S544

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Όταν κάποιος τελικά επιλέξει να αγοράσει το συγκεκριμένο Walkman, ανοίγοντας  το κουτί της συσκευασίας θα δει μια συσκευή με ντελικάτο και καλοσχεδιασμένο παρουσιαστικό, τα απαραίτητα ακουστικά ανοιχτού τύπου, ένα καλώδιο USB για την σύνδεση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και τα αντίστοιχα εγχειρίδια χρήσης.
Το Walkman NWZ-S544 μπορείτε να το βρείτε σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, κόκκινο, ροζ και  βιολετί, σε κερδίζει με το λεπτό προφίλ του και η αρχική εντύπωση, πριν ακόμη το χρησιμοποιήσεις, είναι πως πρόκειται για μια εύχρηστη συσκευή. Η οθόνη του είναι έγχρωμη TFT με φωτισμό LED που βοηθά στο να αποδίδονται ζωηρά τα χρώματα του video. Η συσκευή διαθέτει στο κέντρο ένα μεγάλο στρόγγυλο διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών, ενώ οι υπόλοιποι διακόπτες που ενεργοποιούν διάφορες λειτουργίες έχουν διατηρηθεί στον ελάχιστο δυνατό αριθμό. Το ρυθμιστικό στάθμης βρίσκεται τοποθετημένο πλευρικά. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από τον διακόπτη επιλογής εξόδου που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει ανάμεσα στην έξοδο προς τα ηχεία και στην έξοδο των ακουστικών.
Η αισθητική του NWZ-S544 είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Αυτό που τραβά αμέσως την προσοχή είναι το πόσο λεπτό είναι, ενώ συνολικά δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς “μικρό”, κάτι δικαιολογημένο με βάση τις δυνατότητές του.
Όσον αφορά στις συνδέσεις, θα βρείτε όλα τα απαραίτητα, δηλαδή μία υποδοχή stereo mini jack και μία θύρα USB, έκδοσης 2.0, ενώ δεν λείπει και η θύρα WM που σας επιτρέπει να συνδέσετε το player σε μια σειρά από άλλες συμβατές συσκευές (ανάμεσά τους και τα laptop Vaio της Sony). Τα μουσικά αρχεία που μπορεί να υποστηρίξει το player είναι της μορφής MP3, AAC, L-PCM και WMA ενώ δεν είναι συμβατό με αρχεία τύπου όπως τα AIFF, Apple Lossless, ASF, Audible, FLAC, MPEG4, OGG και WMA Lossless. Tα αρχεία video με τα οποία είναι συμβατό είναι της μορφής H264/AVC, WMV και MPEG4 ενώ δεν υποστηρίζει DivX4, DivX5, Motion JPEG, MPEG1, MPEG2,και XviD.
Οι κλασικοί διακόπτες στην πλευρά του player. Κάτι που δεν θα συναντήσετε σε πολλές συσκευές του είδους είναι ο επιλογέας ακουστικών/ηχείων. Τα ηχεία βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω μέρος της συσκευής. Το πολύ μικρό τους μέγεθος και ο ελάχιστος διαθέσιμος όγκος για την φόρτισή τους δεν αφήνει περιθώρια για χαμηλές συχνότητες, είναι όμως αξιοσημείωτα διαυγή και χωρίς τριγμούς.
Το μενού του NWZ-S544 είναι αρκετά εύχρηστο και ευανάγνωστο προσφέροντας στον χρήστη όλες τις απαραίτητες δυνατότητες και οπτικές πληροφορίες που χρειάζεται για τον χειρισμό της συσκευής. Μέσα από αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί ο δέκτης FM, με δυνατότητα αποθήκευσης 30 ραδιοφωνικών σταθμών, ο εγγραφέας φωνής καθώς και η δυνατότητα ηχογράφησης τηε εκπομπής του σταθμού στον οποίο είναι συντονισμένος ο δέκτης. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει και να τακτοποιήσει τα μουσικά αρχεία του σε λίστες και μπορεί να ρυθμίσει και να βελτιώσει την ηχητική απόδοση του Walkman σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Πιο συγκεκριμένα, έχει στη διάθεσή του την επιλογή Clear Bass για την βελτίωση του όγκου στις χαμηλές συχνότητες, την επιλογή Clear Stereo, ώστε να αποφύγει τυχόν διαρροές μεταξύ των καναλιών και του Speaker Optimizer που βελτιστοποιεί την απόδοση από τα ηχεία. Υπάρχει ακόμη το Dynamic Normalizer ώστε να μην υπάρχει διαφορά στη στάθμη από τρακ σε τρακ καθώς  και η επιλογή του κλασικού Equalizer των 5 περιοχών που βελτιώνει τη χροιά των μουσικών αρχείων.
Στο κομμάτι του βίντεο, η προβολή μπορεί να γίνει είτε με οριζόντιο είτε με κατακόρυφο προσανατολισμό και, επιπλέον, η συσκευή μπορεί να προβάλει slide shows με τις αποθηκευμένες φωτογραφίες. Τα ακουστικά είναι κλασικά in-ear ανοιχτού τύπου (με κωδικό MDR-E804YLP).
H τροφοδοσία του player γίνεται μέσω ενός συσσωρευτή τύπου ιόντων λιθίου ο οποίος φορτίζεται σε 2,5 ώρες μέσω της θύρας USB και προσφέρει αυτονομία 42 ωρών για χρήση μέσω ακουστικών, ενώ με την χρήση των στερεοφωνικών ηχείων η διάρκεια της μειώνεται στις 17 ώρες.
Το βασικό χειριστήριο του user interface είναι αυτός ο πολλαπλός διακόπτης. Η περιήγηση στα μενού είναι προφανής και θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης μόνο για τις λεπτομέρειες.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr