Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/03/2011

flag
english
abstract

ΣΥΣΤΗΜΑ CD PLAYER/ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Teac PD-H600/AG-H600NT

Thumbnail_φωτο

Το βασικό χαρακτηριστικό, από πλευράς αισθητικής, των δύο συσκευών είναι το μικρό τους πλάτος. H Teac επέλεξε σασί με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 300 χιλιοστά (είναι, για την ακρίβεια 290 χιλιοστά) με αποτέλεσμα τόσο το cd player όσο και ο ενισχυτής να είναι ιδιαίτερα μαζεμένα μηχανήματα. Αυτό προσφέρει μια σχετική οικονομία χώρου και ο χρήστης δεν θα δυσκολευτεί να βρει ένα ράφι για να τα τοποθετήσει. Η εμφάνιση και των δύο συσκευών είναι αρκετά λιτή με τις καμπυλωμένες ακμές της πρόσοψης να προσθέτουν μια ιδιαίτερη πινελιά, τους διακόπτες να έχουν αρκετά θετική αίσθηση και τις οθόνες απεικόνισης να είναι αρκετά ευανάγνωστες και με πολύ καλή αντίθεση. Ειδικά στην περίπτωση του ολοκληρωμένου ενισχυτή αυτό είναι σημαντικό γιατί αρκετές λειτουργίες γίνονται μέσω μενού και επιλογών. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το καλής ποιότητας τηλεχειριστήριο, δεν θα πρέπει να βρίσκεστε σε μεγάλη απόσταση πάντως, γιατί το μέγεθος των γραμμάτων είναι σχετικά μικρό.

Φωτογραφία

Αυτό που θα παρατηρήσετε πρώτο είναι το μικρό πλάτος, αλλά η αισθητική των Teac είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αποπνέει ποιότητα.

Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης ο ολοκληρωμένος ενισχυτής προσφέρει τρεις εισόδους από τις οποίες η μια είναι για φωνογραφικές κεφαλές (κινητού μαγνήτη) και οι δύο line με την δεύτερη να υποστηρίζεται και από έξοδο εγγραφής. Στην πίσω πλευρά ο χρήστης θα βρει, επίσης, μια είσοδο για την τοποθέτηση του προαιρετικού docking station το οποίο προσφέρει συνδεσιμότητα με iPod καθώς επίσης και τις εισόδους των κεραιών (DAB, FM και WiFi) και την θύρα σύνδεσης με το Ethernet. Οι ακροδέκτες για την σύνδεση των ηχείων είναι καλής ποιότητας και δέχονται αγωγούς μεγάλης διατομής, ωστόσο δεν δέχονται ακροδέκτες τύπου “μπανάνα”. Στις ελλείψεις θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την ανυπαρξία θύρας USB τόσο για πρόσβαση σε flash players (δεν έχουν όλοι iPod...) όσο και για σύνδεση με υπολογιστή. Εδώ, κατά την άποψή μου, η Teac έχασε μια πολύ σοβαρή ευκαιρία.

Φωτογραφία

Οι οθόνες είναι μικρές σε μέγεθος αλλά αρκετά ευκρινείς. Ο χρήστης έχει πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες μέσω απλών πιεστικών διακοπτών αλλά και μενού.

Φωτογραφία

Το player προσφέρει τις απαραίτητες εξόδους (αναλογική και ψηφιακή). Ο ενισχυτής είναι αρκετά πλήρης προσφέροντας και είσοδο phono. Οι ακροδέκτες σύνδεσης ηχείων δεν δέχονται βύσματα τύπου “μπανάνα” και μας έλειψε μια θύρα USB.

Το cd player είναι πολύ πιο απλό, περιλαμβάνοντας single ended αναλογική έξοδο καθώς και μια ομοαξονική ψηφιακή. Το εσωτερικό των Τeac αποδείχθηκε άκρως ενδιαφέρον. Οι Ιάπωνες φαίνεται να έχουν φροντίσει πολύ τη σειρά Reference και η ποιότητα είναι κάτι που φαίνεται. Το player χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό της Teac ελαστικά αναρτημένο και με πολύ ομαλή λειτουργία και βασίζεται σε μετατροπέα PCM1796 της Burr Brown. Το αναλογικό στάδιο χρησιμοποιεί κλασικούς τελεστικούς 5532. H τροφοδοσία γίνεται μέσω ενός γραμμικού τροφοδοτικού, δύο πυκνωτών 4.700μF και τοπικής σταθεροποίησης.

Φωτογραφία

Γραμμικό τροφοδοτικό, ένα καλής ποιότητας (κατά τα φαινόμενα) τρανσπόρτ και ηλεκτρονικά που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αόρατα. Καταφέραμε να διακρίνουμε έναν μετατροπέα Burr Brown και τελεστικούς 5532 στο στάδιο εξόδου.

Φωτογραφία

Αρκετά βαρύ τροφοδοτικό και ένα γεμάτο σασί για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή.

Ο ολοκληρωμένος ενισχυτής χρησιμοποιεί διακοπτικό στάδιο ισχύος βασισμένο στα τσιπ IRS2092 της International Rectifier (με εξωτερικά mosfet ισχύος) και γραμμικό, διπλό τροφοδοτικό. Ο δέκτης DAB/WiFi βασίζεται στο άρθρωμα Venice 6 της Frontier Silicon ενώ ο δέκτης FM είναι της KSE. Ο προενισχυτής phono είναι σχεδιασμένος γύρω από ολοκληρωμένα 5532. Και οι δύο συσκευές είναι πολύ καλοκατασκευασμένες για την κατηγορία τιμής τους και συνοδεύονται από πλήρη τηλεχειριστήρια.

Φωτογραφία

Το άρθρωμα για την λήψη DAB/WiFi και το streaming είναι το Venice 6 της Frontier Silicon. Ο δέκτης FM είναι της KSE.

Φωτογραφία

Το στάδιο ισχύος είναι διακοπτικό και βασίζεται σε τσιπ της International Rectifier. Φαίνονται κάτω δεξιά.