Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/03/2011

flag
english
abstract

ΣΥΣΤΗΜΑ CD PLAYER/ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Teac PD-H600/AG-H600NT

Thumbnail_φωτο

Το σύστημα της Teac αντικατέστησε την πηγή και τα ενισχυτικά αναφοράς και ανέλαβε να οδηγήσει τα ATC SCM-50PSL, ένα ηχείο με μάλλον χαμηλή ευαισθησία και όχι ιδιαίτερα πιθανόν να αποτελέσει φορτίο του συγκεκριμένου ενισχυτή στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματικής χρήσης. Το αρχικό στήσιμο δεν κρύβει ιδιαίτερα προβλήματα και το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να ρίξει μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης αν δεν ξέρει τις διαδικασίες σύνδεσης, ενσύρματης ή ασύρματης, με το δίκτυο. Για τις ανάγκες της δοκιμής επέλεξα ενσύρματη σύνδεση μέσω Ethernet και όλα κύλησαν πολύ ομαλά. Ο ενισχυτής βρήκε αμέσως τη λίστα με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και άρχισε να streamάρει χωρίς πρόβλημα. Η χρήση της συσκευής είναι γενικώς εύκολη. Πολλές από τις δυνατότητες είναι προσβάσιμες μέσα από μενού (όπως για παράδειγμα το ρυθμιστικό τονικότητας με τρεις περιοχές, χαμηλές, μεσαίες και υψηλές συχνότητες) και αν βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις περισσότερες από αυτές και μέσω των δυο τηλεχειριστηρίων.

Φωτογραφία Φωτογραφία

Ο ήχος των δυο Teac αντικατοπτρίζει πλήρως την γενικότερη εικόνα που είχα, τόσο με βάση το εσωτερικό τους όσο και με βάση τις μετρήσεις τους. Τα δύο μηχανήματα αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ισορροπημένα, ευχάριστα και με δυνατότητες αναπαραγωγής των δυναμικών. Χαμηλά, ο ενισχυτής διατηρεί πλήρως τον έλεγχο, κατεβαίνει με επάρκεια και περιγράφει με αρκετή άνεση τον όγκο των μεγάλων εγχόρδων και τα ηχοχρώματα των συνθετητών. Δεν δείχνει να κουράζεται ακόμη και σε σχετικώς υψηλές στάθμες και διαθέτει επαρκή λεπτομέρεια. Το σύστημα φάνηκε να αισθάνεται άνετα με κάθε είδος μουσικής ανταποκρινόμενο άψογα σε έντονα ρυθμικά περάσματα χωρίς ακουστά ίχνη συμπίεσης και ο ενισχυτής αποδείχθηκε επαρκής για μεσαίους και μικρούς χώρους. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση οι στάθμες που θα πάρει κανείς, κρίνονται πάνω από επαρκείς, ενώ σε μεγαλύτερους χώρους, κάποια στιγμή το στάδιο εξόδου θα φτάσει (όπως θα περίμενε κανείς) στο όριό του. Σαφώς, για τέτοιες περιπτώσεις, προτείνεται ένα ηχείο με τυπική η υψηλή ευαισθησία (89-90dB και άνω).
H μεσαία περιοχή εμφανίστηκε ελαφρώς μεγεθυμένη χωρίς τάσεις υπερβολής και χωρίς να γίνεται κουραστική σε υψηλές στάθμες. Απλώς, ο ακροατής έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται κοντά στην ορχήστρα η οποία εκτείνεται αμφιθεατρικά μέχρι το όριο των ηχείων με καλή οριζόντια ανάλυση και αέρα μεταξύ των οργάνων. Η ανθρώπινη φωνή αποδόθηκε σωστά, με καλή άρθρωση και ηχοχρώματα και οι μεγάλες χορωδίες είχαν αρκούντως επιβλητική παρουσία και δυνατότητα περιγραφής των επιμέρους ομάδων. Οι υψηλές συχνότητες αποδείχθηκε ότι διαθέτουν έκταση, είναι ευχάριστες και ισορροπημένα φωτεινές, με μικρές αποκλίσεις προς την μαλακή πλευρά, γεγονός που θα κάνει κάποιες σκληρές παραγωγές πιο ευχάριστες. Το streaming των ραδιοφωνικών σταθμών δεν παρουσίασε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς έγινε χωρίς διακοπές και dropouts. Ο δέκτης “κατεβάζει” έναν τεράστιο αριθμό σταθμών, ανάμεσα στους οποίους βρήκα όλους όσους έχω συνηθίσει να ακούω. Η απόδοση ακολούθησε χωρίς αποκλίσεις την ποιότητα του stream και σε μερικές περιπτώσεις ήταν πράγματι πολύ καλή, με λεπτομέρεια, ισορροπία και ρυθμό. Ο χρήστης, όπως σε όλους του δέκτες του είδους, μπορεί να κάνει registration σε δικτυακό τόπο (που διατηρεί η Frontier Silicon) και να διαχειριστεί τις προσωπικές του λίστες. Ο δέκτης FM κινήθηκε επίσης σε πολύ καλά επίπεδα. Με την εσωτερική κεραία που παρέχει η εταιρία, αποδείχθηκε ευαίσθητος και με χαμηλό θόρυβο, ακόμη και σε σχετικώς δύσκολες συνθήκες λήψης συμπληρώνοντας επιτυχώς το όλο πακέτο.

Τελικώς...

... ίσως η “στενή” εμφάνιση των δύο Teac να παρασύρει ορισμένους προς το συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απλό μίνι σύστημα. Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το PD-H600 και ο AG-H600NT είναι δύο πλήρεις συσκευές με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό ήχο που μπορούν άνετα να καλύψουν τις ανάγκες ενός σοβαρού συστήματος σε έναν μικρό ή μεσαίο χώρο. Ο ενισχυτής είναι ένας από τους λίγους δικαναλικούς της αγοράς με δυνατότητα streaming και οι υπόλοιπες δυνατότητες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες (αν και η απουσία USB χαλάει λίγο τη συνταγή...). Συστήνεται ανεπιφύλακτα!