Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/12/2014

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

SUPER TWEETER

Townshend Maximum

Thumbnail_φωτο

Ως φυσική παρουσία, το Maximum είναι μια ιδιαίτερα συμπαγής και με σχετικά μεγάλο βάρος (για τις διαστάσεις της) κατασκευή, με μεταλλικό γυαλιστερό ή μαύρο ματ φινίρισμα, ένα παραλληλεπίπεδο, στην μια έδρα του οποίου βρίσκεται τοποθετημένο το ίδιο το τουίτερ, ενώ στην παράλληλή της, τα βύσματα σύνδεσης και το ρυθμιστικό της ευαισθησίας. Ο χρήστης δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα (για αρχή), από το να τοποθετήσει το κάθε σασί επάνω στο ηχείο του, να το συνδέσει παράλληλα με αυτό μέσω του ειδικού καλωδίου που προσφέρει η εταιρία και να επιλέξει την στάθμη στην οποία αυτό θα λειτουργήσει μέσω ενός μεταγωγού έξι θέσεων οι οποίες αντιστοιχούν σε ευαισθησίες 74, 79, 83, 85, 87 και 89dB/2.8V/m.

Φωτογραφία

Το Maximum είναι μικρό σε διαστάσεις και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε κάθε ηχείο που έχει μια οριζόντια επιφάνεια επάνω από το τουίτερ. Το τουίτερ είναι ribbon αλουμινίου.

Η μονάδα που έχει επιλέξει η Townshend είναι ένα τουίτερ ribbon από αλουμίνιο με διαστάσεις 5x25mm και πάχος 0.01mm, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλής μάζας (0.003gr) και κινείται στο πεδίο που δημιουργούν ισχυροί μαγνήτες νεοδυμίου. Το περίβλημα δεν είναι θωρακισμένο και αυτό σημαίνει ότι το Maximum δεν αποκλείεται να “τραβήξει” βίαια διάφορα μεταλλικά αντικείμενα αν αυτά πλησιάσουν αρκετά, επομένως χρειάζεται μια σχετική προσοχή στον χειρισμό. Η οδήγηση του ribbon γίνεται από ένα φίλτρο διέλευσης υψηλών πρώτης τάξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εταιρία, το Maximum ξεκινά να λειτουργεί πάνω από τα 6kHz περίπου και ο σχεδιασμός του προβλέπει επίπεδη απόκριση στην οκτάβα 10kHz-20kHz ώστε να επηρεάζει, κατά το δυνατόν, λιγότερο την λειτουργία του τουίτερ που διαθέτει το ηχείο. Πάνω από την περιοχή αυτή, η απόκριση της μονάδας εμφανίζει ένα σημαντικό peak, ώστε να υπάρχει η σχετική αντιστάθμιση.

Φωτογραφία

Η Townshend δίνει και το απαραίτητο καλώδιο για την σύνδεση με τα κυρίως ηχεία. Είναι πολύ καλής ποιότητας, πολύκλωνο με πλέξη Litz.

Φωτογραφία

Αυτή είναι η τυπική θέση του Maximum επάνω στο ATC SCM-50. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προεξέχουσα μπάφλα του ηχείου είναι αρνητικώς παράγοντας, καθώς είναι πιθανόν να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα λόγω περιθλάσεων.

Η τυπική απόκριση του Maximum φτάνει τα 90kHz και η ωμική του αντίσταση κυμαίνεται μεταξύ 11Ω και 20Ω. Η Townshend αναφέρει ότι μπορεί να αντέξει μέχρι 400W (μουσικής, χωρίς παραμόρφωση), ή 500W κορυφής (κατά DIN/IEC 268).

Φωτογραφία

Στην πίσω πλευρά του σασί υπάρχουν οι ακροδέκτες σύνδεσης και ο επιλογέας ευαισθησίας, ο οποίος προσφέρει έξι διαφορετικές τιμές, ώστε η προσαρμογή να είναι εύκολη.