Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/10/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ROCKPORT ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Τα ηχεία της Rockport στην Ελληνική αγορά
26/10/2007
Με βάση την επίσημη ιστορία της, η Rockport ξεκίνησε ως Payor Acoustics το 1984 με το πρώτο της προϊόν να είναι ένα σύστημα δορυφόρων και υπογούφερ. Με την φιλοσοφία του Payor να επικεντρώνεται στα προβλήματα που εισάγουν οι μετατροπείς ενέργειας (δηλαδή τα συστήματα βινυλίου -τότε- και τα ηχεία) δεν είναι τυχαίο ότι τα προϊόντα που ακολούθησαν ήταν συστήματα πλατό/βραχίονα/κεφαλής και ηχεία. Ο κατασκευαστής παρέχει μια αρκετά εκτεταμένη περιγραφή των απόψεών του γύρω από το τι καθορίζει τελικώς την ποιότητα των ηχείων, αλλά αυτό που είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι βεβαίως η ίδια η κατασκευή.
Τα ηχεία της Rockport βασίζονται σε συνθετικές καμπίνες, οι περισσότερες των οποίων απέχουν αρκετά από αυτό που θα λέγαμε “συμβατικό” και χρησιμοποιούν κορυφαίες μονάδες της Audiotechnology με το Symmetric Drive (για τις μεσαίες και χαμηλές συχνότητες σε μεγέθη που φθάνουν τις... 15 ίντσες) καθώς επίσης και τα κορυφαία τουίτερ Ring Radiator της Scanspeak και Esotar της Dynaudio. Η Rockport δείχνει μια έντονη προτίμηση στις καμπίνες ανοικτού τύπου με time allignment και, όπου το πακέτο των μονάδων επιτρέπει, στις συστοιχίες D' Appolito και τα πλευρικώς τοποθετημένα γούφερ που μειώνουν το πλάτος της μπάφλας. Τα φίλτρα διαχωρισμού κατασκευάζονται χωρίς τυπωμένα κυκλώματα, με custom υλικά ακριβείας και εμβαπτίζονται σε ρητίνη, ενώ οι εσωτερικές καλωδιώσεις είναι της Transparent Audio.
Η σειρά ηχείων της Rockport περιλαμβάνει οκτώ μοντέλα  από τα οποία τα πέντε είναι δαπέδου (Mira, Mira Grand, Altair, Hyperion και Arrakis), ενώ υπάρχει ένα μοντέλο βάσης (το Merak II) το οποίο εξελίσσεται σε σύστημα δορυφόρων με δύο υπογούφερ (Merak II/Sheritan II) καθώς και ένα κεντρικά κατάλληλο να υποστηρίξει τα δύο προηγούμενα μοντέλα (Merak Center). Από όλα, προφανώς το περισσότερο επιβλητικό είναι το Arrakis (με όνομα που, υποθέτουμε, δανείζεται από τον αντίστοιχο πλανήτη που επινόησε ο Frank Herbert στο Dune...), ένα ηχείο ύψους 2,05 μέτρων με δύο γούφερ 15 ιντσών, δύο μιντ/γούφερ 8 ιντσών, δύο μιντ 5.25 ιντσών και ένα Ring Radiator του οποίου η απόκριση είναι 20Ηz-40kHz (-3dB) και η ευαισθησία 92dB SPL/2.83V/m.
Η Rockport αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την MF Audio.
ΙΝFO: ΜF Audio, τηλ.: 210-724.4147, web: http://www.mfaudio.gr, http://www.rockporttechnologies.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr