Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/02/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ OMNIMON1...

AV BLOG 

SITE MAP


To Μυστηριώδες OmniMon1...
11/02/2008
Είναι σαφές ότι η Rountree Acoustics προσπαθεί με το OmniMon1 να συγκεράσει τα θετικά χαρακτηριστικά ενός διπόλου με αυτά ενός κατευθυντικού ηχείου: Χρησιμοποιεί για τις συχνότητες κάτω από τα 2.3kHz ένα μιντ/γούφερ 180 χιλιοστών της Scanspeak ενώ το υπόλοιπο φάσμα αναπαράγεται από ένα τουίτερ ribbon 9x63 χιλιοστών.  Μέχρι εδώ, το OmniMon1 δεν είναι κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Ωστόσο είναι οι υπόλοιπες σχεδιαστικές επιλογές που το κάνουν ενδιαφέρον. Το γούφερ είναι τοποθετημένο ακριβώς πίσω από το τουίτερ (ώστε να μειώνονται οι πραγματικές διαστάσεις της πηγής) και ακτινοβολεί προς το δάπεδο μέσω μιας ευθύγραμμης (χωρίς δηλαδή αναδιπλώσεις) γραμμή μεταφοράς που εκτονώνεται στην βάση. Ο παντοκατευθυντικός χαρακτήρας της ακτινοβολίας εξασφαλίζεται από το πίσω μέρος του Scanspeak το οποίο και είναι ελεύθερο.
Η καμπίνα του ηχείου (με ύψος κάτι λιγότερο από μέτρο) είναι κατασκευασμένη από ένα σύνθετο υλικό που αποτελείται από δύο επιφάνειες επεξεργασμένου χαρτιού ανάμεσα στις οποίες υπάρχει αφρώδες υλικό. Αν αυτό ακούγεται “ελαφρύ” έχετε δίκιο: Σκέτη η καμπίνα ζυγίζει 1.8 κιλά (!) μαζί με τις 16 εγκάρσιες ενισχύσεις της. Παρόλα αυτά το ηχείο είναι αρκετά βαρύ, ζυγίζοντας 48 κιλά. Υπεύθυνη για το βάρος αυτό είναι η μάζα του συστήματος στήριξης του ίδιου του γούφερ, ένας άξονας διαμέτρου 50 χιλιοστών και βάρους 16 κιλών που συνδέει το μεγάφωνο με μια βαριά βάση (22kg) εξασφαλίζοντας, κατά την εταιρία, πολύ μεγαλύτερη ακαμψία από ότι οι συμβατικές λύσεις. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι τοποθετημένα σε εξωτερικό σασί και είναι πρώτης τάξης για το γούφερ και τρίτης για το ribbon, η δε σύνδεσή του με τα μεγάφωνα γίνεται μέσω βυσμάτων Speakon. Το OmniMon1 έχει ευαισθησία 85dB/2.83Vrns/1m, ελάχιστη αντίσταση 5.2Ω και απόκριση 30Hz-40kHz (ανηχοϊκά μετρημένο). Για κάποια τμήματά του η Rountree έχει υποβάλλει αιτήματα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
ΙΝFO: web: http://www.rountree-acoustics.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr