Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/09/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ES ΤΗΣ SONY...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέες συσκευές στην σειρά ES της Sony
25.09.2006
H σύνθεση της σειράς των νέων προιόντων είναι -θα μπορούσε να πεί κανείς- αποκαλυπτική: Η Sony δίνει ασφαλώς μεγάλη σημασία στις πολυκαναλικές home entertainment εφαρμογές αλλά διορθώνει ένα λάθος που έγινε την προηγούμενη φορά: Τα universal players δεν έιναι, φαίνεται, και τόσο universal αποδοχής τελικώς.  Η νέα ψηφιακή πηγή της σειράς είναι ένα καθαρόαιμο SA-CD/CD player και συνοδεύεται από έναν δικαναλικό ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Στην σειρά των ολοκληρωμένων AV, υπάρχουν τρία μοντέλα με κωδικούς STR-DA1200ES, STR-DA3200ES και STR-DA5200ES. Ολα υποστηρίζουν 7.1 κανάλια, δυνατότητα χειρισμού σημάτων 1080p μέσω εισόδων HDMI, αναλογικό bypass και πολυκαναλικές εισόδους ήχου, ενώ είναι εξοπλισμένα με το νέο σύστημα αυτόματης ρύθμισης που η Sony ονομάζει Digital Cinema Auto Calibration και το οποίο χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα, προσφέροντας καλύτερη αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του χώρου και του συστήματος και επομένως περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης.  Ο μικρός DA1200ES προσφέρει ισχύ 7x100W και επιτρέπει το bi-amping των κυρίως ηχείων αν το σύστημα είναι 5.1 (περισσεύουν δηλαδή 2 κανάλια). Ο DA3200ES αποδίδει 7x110W και επιπροσθέτως επιτρέπει την διαχείριση ηχητικών σημάτων LPCM (πολυκαναλικών και δικαναλικών) μέσω των εισόδων HDMI, μία δυνατότητα που θα είναι πολύ χρήσιμη με τα νέα BD players και τους δίσκους που υποστηρίζουν ασυμπίεστο πολυκαναλικό ήχο. Ο χρήστης μπορεί ακόμη να επιλέξει το routing των κυρίως καναλιών οδηγώντας τα προς τα ηχεία της τηλεόρασης και ταυτόχρονα αποκωδικοποιώντας τα πίσω κανάλια να δημιουργήσει ένα μικρό σύστημα surround. Tέλος ο "μεγάλος" DA5200ES είναι ελαφρώς ισχυρότερος, αποδίδοντας 7x120W, διαθέτει και την δικαναλική έκδοση του Digital Cinema Auto Calibration (που βελτιστοποιεί την λειτουργία του συστήματος ακόμη και σε δικαναλική λειτουργία) και (ίσως το σημαντικότερο) μπορεί να πραγματοποιήσει upconversion όλων των αναλογικών σημάτων βίντεο σε 1080p HDMI (δυνατότητα που δεν είναι συνήθης, οι περισσότεροι ραδιοενισχυτές φθάνουν μέχρι Component).  Οσον αφορά, τώρα, τον "σκέτο" ήχο, υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει πλέον μία αμειγώς ηχητική ψηφιακή πηγή (με κωδικό SCD-XA1200ES), συμβατή με SA-CD/CD με δικαναλική και πολυκαναλική έξοδο, μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη στα γνωστά υψηλά επίπεδα της σειράς ES καθώς επίσης και ένας δικαναλικός ολοκληρωμένος ενισχυτής (με κωδικό TA-FA1200ES) με ισχύ 2x100W βασισμένος στην τελευταία, 32-bit έκδοση της τεχνολογίας S-Master PRO, ο οποίος ενσωματώνει και την δικαναλική έκδοση του Digital Cinema Auto Calibration.  Τα κακά νέα είναι ότι η Sony εγκατέλειψε, την φορά αυτή, την ιδέα της ψηφιακής μεταφοράς του DSD από το player προς τον ενισχυτή καθώς το SCD-XA1200ES διαθέτει ψηφικές εξόδους συμβατές μόνο με CD-streams. Kρίμα, γιατί η ιδέα φάνηκε ότι λειτουργεί.
Από τα νέα μοντέλα, o STR-DA1200ES βρίσκεται ήδη στην αγορά, οι STR-DA1200ES, TA-FA1200ES και το player SCD-1200ES αναμένονται τον Οκτώβριο, ενώ ο μεγάλος STR-DA5200ES αναμένεται τον Νοέμβριο.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr