Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/03/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  NΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ BRAVIA ΑΠΟ ΤΗΝ SONY...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέες τηλεοράσεις στη σειρά Bravia από τη Sony
27.03.2006
Οι νέες σειρές έχουν τις ονομασίες "S", "V" και "X" και είναι βασισμένες σε πάνελς LCD 7ης γενιάς.  Η σειρά S περιλαμβάνει μοντέλα 26, 32, 40 και 46 ιντσών, η σειρά V περιλαμβάνει μοντέλα με διαγωνίους 32, 40 και 46 ιντσών, ενώ η σειρά X διατίθεται αυτή την στιγμή μόνο με οθόνη 46 ιντσών.  Και οι τρείς σειρές (με εξαίρεση την 26άρα S) χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment) για την διαμόρφωση των εικονοστοιχείων, τεχνολογία η οποία σύμφωνα με την εταιρία εξασφαλίζει μεγάλες γωνίες θέασης (που φθάνουν τις 178 μοίρες) και λόγο αντίθεσης που φθάνει για όλα τα μοντέλα στο 1300:1
Οι τηλεοράσεις της σειράς S χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή εικόνας Bravia Engine, μπορούν να προβάλλουν εικόνες 1080i και 720p, διαθέτουν είσοδους HDMI και VGA και υποστηρίζουν εικονικό surround υποβοηθούμενες από την Τεχνολογία TruSurround XT της SRS. 
Οι τηλεοράσεις της σειράς V χρησιμοποιούν, εκτός της τεχνολογίας S-PVA και νέο φωτιστικό σώμα CCFL (φθορισμού, ψυχρής καθόδου) το οποίο -σύμφωνα με την εταιρία- εξασφαλίζει στις συσκευές μεγαλύτερο gamut (δυνατότητα αναπαραγωγής χρωμάτων δηλαδή).  Η λειτουργία των συσκευών υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή Bravia Εngine, τα πάνελς έχουν ανάλυση 1366x768 και ο χρήστης έχει στην διάθεσή του είσοδο HDMI.
Τέλος, η κορυφαία σειρά Χ, χρησιμοποιεί πάνελς με ανάλυση 1920x1080 και βασιζόμενη στον νέο επεξεργαστή Bravia Engine EX μπορεί να προβάλλει εικόνες μέχρι 1080p και να πραγματοποιήσει scaling στα σήματα συμβατικής ανάλυσης ενώ μέσω των δύο εισόδων HDMI που διαθέτει μπορεί να δεχτεί απ' ευθείας σήματα 1080p από κάποια εξωτερική πηγή (ή επεξεργαστή). Το πακέτο των υποδοχών σύνδεσης περιλαμβάνει επίσης 3 SCART, είσοδο VGA καθώς και δύο εισόδους χρωματοδιαφορών. H σειρά X μπορεί να αναπαράγει virtual surround χρησιμοποιώντας Dolby Prologic II.
Και οι τρείς σειρές των νέων Bravia χρησιμοποιούν ψηφιακούς ενισχυτές ήχου και θα διαθέτουν ενσωματωμένους δέκτες με δυνατότητα λήψης σημάτων DVB-T. Αναμένονται στην Ελληνική αγορά μέσα στον Απρίλιο του 2006.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr