Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/07/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ FLASH USB DRIVE ΑΠΟ ΤΗΝ SONY...

AV BLOG 

SITE MAP


Micro Vault Tiny: 2GB σε 1.5 γραμμάριο!
05.07.2006
H Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Micro Vault Tiny, του μικρότερου (τουλάχιστον την στιγμή της ανακοίνωσης -κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το εγγύς μέλλον...) USB Flash drive που διατίθεται στην αγορά.  Πρόκειται για μία εξαιρετικά λεπτή μνήμη Flash της οποίας οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 14.5x30 χιλιοστά (δηλαδή η έκτασή της είναι μικρότερη των 4.5 τετραγωνικών εκατοστών) η οποία μπορεί να συνδεθεί άμεσα σε μία υποδοχή USB 2.0 και να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση κάθε είδους αρχείου.  Οι χωρητικότητες στις οποίες θα διατίθεται το νέο προιόν θα ξεκινούν από τα 256MB και θα φθάνουν τα 2GB.  Η έκδοση με την μεγαλύτερη χωρητικότητα επαρκεί για την αποθήκευση 500 τράκς μουσικής, κωδικοποιημένων σε αρχεία mp3, ή σχεδόν 5 ωρών βίντεο κωδικοποιημένου σε αρχεία MPEG 4.
Eννοείται, ότι τίποτε δεν σας εμποδίζει να αποθηκεύεσετε αρχεία οποιοδήποτε είδους (κείμενα, γραφικά, κ.λπ) και έχουμε την εντύπωση ότι θα βρεί ενδιαφέρουσες εφαρμογές σε όχι και τόσο mainstream καταστάσεις, όπως το boot υπολογιστών με λειτουργικό αποθηκευμένο στο Micro Vault Tiny (τι θα λέγατε, ας πούμε, για ένα Linux;), αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων εκτός υπολογιστή για λόγους ασφαλείας και εξασφάλισης της ιδιωτικότητας, ακόμη και ανώνυμο surfing όπου όλα τα cookies/history/cache αποθηκεύονται στην Flash και μετά στην τσέπη σας. Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι και η δυνατότητα της συμπίεσης που προσφέρει το λογισμικό Virtual Expander (προεγκατεστημένο σε κάθε μνήμη) η οποία εικονικά μπορεί να τριπλασιάσει την χωρητικότητά του (χάνετε, βρβαίως, σε ταχύτητα). Το μέγεθος του Micro Vault Tiny είναι τόσο μικρό, που η Sony το προσφέρει μαζί με μία θηκη (σε διαφορετικά χρώματα). Την στιγμή της ανακοίνωσης, δεν ήταν διαθέσιμα στοιχεία για το κόστος του προιόντος.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr