Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/05/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ PSP ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Επίσημη ημερομηνία άφιξης του PSP
26.05.2005
Η Sony Computer Entertainment Europe ανακοινώνει επίσημα την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου, φορητού συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης PlayStation Portable (PSP) και στην Ευρώπη, με ημερομηνία κυκλοφορίας στα καταστήματα την 1η Σεπτεμβρίου 2005 σε μία ενιαία συσκευασία, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των 249 ευρώ. Η συσκευασία, με το όνομα PlayStation Portable Value Pack, περιέχει – πέρα από το PSP – μία σειρά από αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας προστατευτικής θήκης, μιας κάρτας μνήμης τύπου Memory Stick Duo  χωρητικότητας 32MB, ενός ζευγαριού ακουστικών με ενσωματωμένο χειριστήριο, ενός φορτιστή και ενός δίσκου Universal Media Disc (UMD) που προσφέρει μία σειρά από δείγματα μουσικής, video και game demos.
Το PlayStation Portable διαθέτει έγχρωμη οθόνη, TFT LCD, διαγωνίου 4.3 ιντσών, με λόγο πλευρών 16:9, με ανάλυση 480x272 και βάθος χρώματος 24bit (16.7 εκατομύρια χρώματα). Το PlayStation Portable διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία και υποδοχή για ακουστικά, ενώ οι δυνατότητες διασύνδεσής του περιλαμβάνουν υποστήριξη ενσύρματης σύνδεσης USB 2.0 και ασύρματης 802.11b Wireless LAN, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με το Internet και να αξιοποιούν τίτλους με επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών. Επίσης, 16 συστήματα PlayStation Portable που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μπορούν να επικοινωνήσουν ασύρματα άμεσα, χωρίς την ανάγκη διασύνδεσης με το Internet, μέσω του Ad Hoc mode, και να συμμετάσχουν επίσης σε ομαδικά παιχνίδια. Η ασύρματη διασύνδεση επιτρέπει σε λογισμικό και δεδομένα να διοχετευθούν στο PlayStation Portable και να αποθηκευθούν σε κάρτα μνήμης τύπου Memory Stick Duo.
Το PlayStation Portable αξιοποιεί το νέο μέσο αποθήκευσης που ανέπτυξε η Sony με το όνομα Universal Media Disc (UMD). Ο οπτικός δίσκος της συγκεκριμένης τεχνολογίας παρά την μόλις 60 χιλιοστών διάμετρό του μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1.8GB ψηφιακών δεδομένων, περισσότερο από το τριπλάσιο του όγκου δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει ένα CD-ROM. Το PSP υποστηρίζει H.264/MPEG-4 για video, Linear PCM και ATRAC3plus για εγγραφή/αναπαραγωγή μέσω UMD και MPEG-4 SP για video, AAC, ATRAC3plus,  MP3 για μουσική και JPEG για φωτογραφίεςγια εγγραφή/αναπαραγωγή μέσω Memory Stick.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr, http://www.playstation.gr

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr