Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/10/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SONY ME TΡΙΠΛΟ LCD ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ 6000:1 ...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Sony παρουσίασε νέο προβολέα με τριπλό LCD και λόγο αντίθεσης 6000:1
13.10.2004
H κορυφαία αυτή επίδοση του προβολέα σε έναν τομέα όπου τα συστήματα lcd δεν είναι διάσημα, οφείλεται κατα κύριο λόγο στην χρήση των τεχνολογιών Micro Lens Array και Wide View Film.  Η πρώτη εξασφαλίζει μεγαλύτερη διαπερατότητα στις οθόνες lcd (αρα μεγαλύτερη φωτεινή ροή) ενώ η δεύτερη αφορά στην διαδικασία κατασκευής του κάθε πάνελ και εξασφαλίζει -με δεδομένη την αυξημένη φωτεινότητα- τον μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης.
Αυτές οι τεχνολογίες υποστηρίζονται από ένα σύστημα με την ονομασία Advanced Iris Control το οποίο, σύμφωνα με τις περιγραφές της εταιρίας, ελέγχει δυναμικά και σε πραγματικό χρόνο το οπτικό σύστημα του προβολέα λαμβάνονας υπ' όψιν το σήμα εισόδου.  Ο VPL-HS50 χρησιμοποιεί τρία πάνελς tft-lcd με διαγώνιο 0.73 της ίντσας των οποίων η ανάλυση είναι 1280x720 τιμή η οποία επιτρέπει στον προβολέα να ανεβαίνει στα 720p, με λόγο πλευρών 16:9. Η οδήγηση των lcd γίνεται μέσω μετατροπέων με ανάλυση 12-bit και ο φακός επιτρέπει ζούμ x1.6 προσφέροντας στον προβολέα την δυνατότητα να εστιάσει εικόνες διαγωνίου 100 ιντσών σε ένα εύρος απόστασης 2.9 έως 4.6 μέτρα από την οθόνη. Ο σχεδιασμός του συστήαμτος ψύξης έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και τα 24dB του θορύβου που παράγεται είναι η μικρότερη τιμή ανάμεσα στους προβολείς της εταιρίας.  Η τοποθέτηση της συσκευής διευκολύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι προσφέρεται δυνατότητα lens-shifting, μικρομετακίνησης δηλαδή του φακού κατά τον οριζόντιο και τον κατακόρυφο άξονα, ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση εκτός του κέντρου της οθόνης. Πέραν των κλασικών εισόδων, ο VPL-HS50 διαθέτει και είσοδο HDMI. Aναμένεται αυτές τις ημέρες στην αγορά.

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr