Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/02/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SXRD ΤΗΣ SONY ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΙΜΗΣ...

AV BLOG 

SITE MAP


To SXRD κατεβαίνει σε χαμηλότερες κατηγορίες...
29/01/2008
Η τεχνολογία SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) είναι μια τεχνολογία κατασκευής πάνελ υγρών κρυστάλλων την οποία έχει αναπτύξει η ίδια η Sony και φημίζεται για τα πολύ μικρά εικονοστοιχεία της (με διάσταση 7μm) τα οποία είναι τοποθετημένα σε -επίσης- πολύ μικρές αποστάσεις (0.35μm), επιλογή που ελαχιστοποιεί ένα από τα γνωστά προβλήματα της προβολής μέσω LCD, το φαινόμενο πλέγματος.  Τα πάνελς SXRD έκαναν αρχικώς την εμφάνισή τους στους κορυφαίους (και πανάκριβους) προβολείς της εταιρίας, ωστόσο με τον VPL-VW40 η Sony μπαίνει με αξιώσεις στο γήπεδο των προβολέων μεσαίου κόστους.
Ο  VPL-VW40 χρησιμοποιεί τρία πάνελ με διαγώνιο 0.61 της ίντσας και ανάλυση 1080 γραμμών, υποστηρίζοντας προβολές FullHD (1080p). Το οπτικό του σύστημα βασίζεται σε έναν φακό με ηλεκτροκίνητο ζουμ 1.8x ο οποίος μπορεί να προβάλει κάδρα από 40 μέχρι 300 ίντσες σε αποστάσεις από 1.2 έως 16.1m και διαθέτει το σύστημα ενεργού ελέγχου της ίριδας Advanced Iris 2 της Sony που του επιτρέπει να επιτύχει λόγο αντίθεσης 15.000:1, με φωτεινότητα 900 ANSI Lumen.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, ο προβολέας προσφέρει δύο εισόδους HDMI οι οποίες είναι συμβατές και με σήματα 1080/24p (τα οποία προέρχονται από πηγές υψηλής ευκρίνειας) υποστηριζόμενες από τον επεξεργαστή Bravia Engine. Η τοποθέτηση είναι αρκετά εύκολη με τον φακό να μπορεί να μετακινηθεί κατά 65% στον κατακόρυφο άξονα και κατά +/-6.7% στον οριζόντιο και ο ανεμιστήρας είναι αθόρυβος εξασφαλίζοντας χαμηλή στάθμη θορύβου που δεν ξεπερνά τα 22dB.
ΙΝFO: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, web: http://www.sony.gr
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr