Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/04/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ SYNERGISTIC ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


Tα καλώδια της Synergistic Research στην ελληνική αγορά
22/04/2008
H σειρά προϊόντων της Synergisitic Research είναι εκτεταμένη ώστε να καλύπτει το σύνολο των αναγκών μιας εγκατάστασης τόσο όσον αφορά τις διαφορετικές συνδέσεις όσο και το επίπεδο της ποιότητας στο οποίο θέλει να κινηθεί ο χρήστης: Περιλαμβάνονται ένδεκα μοντέλα interconnects (με κορυφαίο το Apex) δέκα μοντέλα για σύνδεση ηχείων, έξι καλώδια τροφοδοσίας , πέντε για την μεταφορά ψηφιακού σήματος από τα οποία το ένα είναι οπτική ίνα τερματισμένη σε Toslink και ένα ακόμη μοντέλο κατάλληλο για θύρες USB, πέντε μοντέλα για αναλογικό και ψηφιακό βίντεο (DVI και HDMI), τέσσερα μοντέλα για μεταφορά βίντεο σήματος  χρωματοδιαφορών και συνιστωσών, ενώ υπάρχουν ακόμη ειδικά διαμορφωμένα καλώδια για μεταφορά σήματος σε υπογούφερ και μεταφορά σήματος από φωνογραφικές κεφαλές.
Αυτό, πάντως, που έχει κάνει πιο γνωστή της Synergistic μεταξύ των audiophiles είναι η τεχνική active shielding που χρησιμοποιεί. Το Active Shielding ξεκίνησε το 1996 και τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας περιελάμβαναν απλώς έναν μικρό συσσωρευτή που εφάρμοζε μια συνεχή τάση μεταξύ της θωράκισης και του αγωγού του καλωδίου, μια τεχνική η οποία κατά την εταιρία βελτίωνε όχι μόνο τα ηχητικά χαρακτηριστικά του καλωδίου όπως τα αντιλαμβανόταν ο ακροατής αλλά και τα μετρήσιμα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του. Το επόμενο βήμα ήταν πιο πολύπλοκες διατάξεις αυτής της λογικής οι οποίες, με βάση τις περιγραφές της Synergistic ήταν ψευδοbalanced γραμμές μεταφοράς, δηλαδή με διαφορετικό αγωγό για το μηδενικό δυναμικό αναφοράς και εξωτερική θωράκιση για προστασία, στο σημείο σύνδεσης των οποίων υπήρχε ένα ενεργό buffer. H ύπαρξη ενεργού κυκλώματος απαιτούσε πλέον ισχυρή πηγή τάσης κάτι που οδήγησε στην κατασκευή εξωτερικών πηγών τροφοδοσίας, του Mini Power Coupler και του Quattro Active Power Supply.
Σε αυτή τη λογική βασίζονται και τα δύο νεώτερο προϊόντα της εταιρίας, η σειρά καλωδίων Tesla, προς τιμήν του Nicola Τesla καθώς και το Enigma μια συσκευή παροχής τάσης για τα καλώδια που χρησιμοποιούν την τεχνική active shielding της εταιρίας. Το Enigma θα παραχθεί σε περιορισμένα κομμάτια και χρησιμοποιεί ανορθώτριες λυχνίες κενού, αλλά όχι οποιεσδήποτε λυχνίες, καθώς οι άνθρωποι της Synergistic αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ιστορικές Thyratron της Western Electric και, σε λίγα κομμάτια, ένα ζεύγος Western Electric του 1943 και General Electric Τungar του 1932, ώστε ο χρήστης να μπορεί να αλλάζει! Τα προιόντα της Synergistic Research αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά από την Acoustic Design. Πληροφορίες μπορείτε να παίρνετε στα τηλέφωνα: 210-677.3132 και 210-675.4733.
ΙΝFO: Acoustic Design, τηλ.: 210-677.3132, 210-675.4733, web: http://acousticdesign.gr/, http://www.synergisticresearch.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr