Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/09/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ EBU Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ HDTV...

AV BLOG 

SITE MAP


Η EBU τίμησε τον Takashi Fujio
11/09/2007
Η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας η οποία σήμερα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίες οικιακής προβολής ξεκίνησε, ως ιδέα, γύρω στο 1970 στα ερευνητικά εργαστήρια του NHK (του οργανισμού τηλεόρασης της Ιαπωνίας). Οι εργασίες του Takashi Fujio είχε ως επίκεντρο την ψυχολογική/αντιληπτική πλευρά της τηλεθέασης και ασχολήθηκαν με θέματα όπως η αίσθηση που αποκομίζει ο θεατής από μια τηλεοπτική εικόνα σε συνάρτηση με την διαγώνιο του κάδρου, τον ρόλο που παίζουν οι λεπτομέρειες της εικόνας και κατ΄επέκτασιν η ανάλυση και η σημασία του λόγου πλευρών της οθόνης. Η αναλογία 16:9, η οποία αποτελεί κοινό τόπο σήμερα, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. 
Ο Takashi Fujio συμμετείχε στην εργασίες της EBU στα 80s' όταν οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με την HDTV σοβαρά και η συνεισφορά του αυτή (εκτός της βασικής του έρευνας) υπήρξε ένας ακόμη λόγος που στις 9 Σεπτεμβρίου η EBU, μέσω του τεχνικού διευθυντή της Lieven Vermaele, τον ανακήρυξε ως επίτιμο, ισόβιο μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου της, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο με αρμοδιότητα την τεχνολογία του οργανισμού. 
Η βράβευση συμπίπτει με την 25η επέτειο της πρώτης επίδειξης προβολής HDTV επί ευρωπαϊκού εδάφους η οποία έγινε τον Ιούνιο του 1982 στην Ιρλανδία επί τη ευκαιρία της συνδιάσκεψης της EBU που γινόταν εκεί τότε.
ΙΝFO: web: http://www.ebu.ch/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr