Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/10/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΑ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ TANNOY...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέο σύστημα ηχείων από την Tannoy
11.10.2006
H εταιρία, είναι η αλήθεια, έχει ήδη δείξει τις ικανότητές της σε αυτό το είδος προιόντων, με τα πρώτα Arena (ένα άκρως ενδιαφέρον παράδειγμα βιομηχανικού σχεδιασμού) και τα μικρά EFX, επομένως η παρουσίαση ενός κορυφαίου συστήματος στον συγκεκριμένο χώρο ήταν μία πρόκληση. Το Highline 500 είναι βασισμένο στις γνωστές ομοαξονικές μονάδες Dual Concentric σε μια νέα τους έκδοση, ειδικά για την σειρά, με διάμετρο 100 χιλιοστών. Η νέα μονάδα χρησιμοποιεί κώνο από χαρτοπολτό για την μεσαία/χαμηλή περιοχή και τουίτερ με θόλο τιτανίου για τις υψηλές συχνότητες, το οποίο μπορεί να ανέβει μέχρι τα 54kHz, κάνοντας το σύστημα κατάλληλο για ακροάσεις δίσκων υψηλής ανάλυσης.
Η σειρά περιλαμβάνει ηχεία δαπέδου, περιφερειακά ηχεία, κεντρικό ηχείο καθώς και ενεργό υπογούφερ. Ολα τα ηχεία εκτός του υπογούφερ χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο μονάδων (την ομοαξονική και ένα ακόμη συμβατικό γούφερ 100 χιλιοστών) και έχουν την ίδια συχνότητα cross, (1.75kHz) και την ίδια ευαισθησία (88dB) εξασφαλίζοντας έτσι ομοιογενή απόδοση ανεξαρτήτως της θέσης τους. Οι καμπίνες έχουν μικρό πλάτος και ειδικές εσωτερικές ενισχύσεις προσφέρονται δε σε δύο φινιρίσματα, μαύρο και ασημί (Gloss Black/Silver).
Tο υπογούφερ χρησιμοποιεί ενισχυτή με ισχύ 500W, ο οποίος οδηγεί ένα δωδεκάιντσο γούφερ που φορτίζεται από κλειστή καμπίνα. Μία ενδιαφέρουσα ιδέα εδώ, είναι η δυνατότητα της τελευταίας να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις (με το γούφερ να ακτινοβολεί προς το δάπεδο, πλευρικά ή προς τους ακροατές) προσδίδοντας ευελιξία στην προσαρμογή του υπογούφερ σε κάθε χώρο. Η Tannoy προσφέρει μία σειρά από συστήματα στήριξης (βάσεις δαπέδου, στηρίγματα τοίχου και επιτραπέζιες βάσεις). Ενα πλήρες πακέτο (δύο κυρίως ηχεία, δύο δορυφόροι, ένα κεντρικό και ένα υπογούφερ) θα στοιχίζουν στην ελληνική αγορά 4.794 ευρώ.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr/ , http://www.tannoy.com/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr