Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/09/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  TELEFUNKEN ΕΝΑ ΘΡΥΛΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ HD-READY...

AV BLOG 

SITE MAP


Η Telefunken επιστρέφει...
06.09.2006
Για πολλούς, το όνομα Telefunken σημαίνει απλώς "κάποιες παλιές Γερμανικές τηλεοράσεις" αλλά στην πραγματικότητα, πίσω από αυτό το -ξεχασμένο μέχρι σήμερα- brand name κρύβεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης επί ευρωπαικού εδάφους. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1903 ως αποτέλεσμα συνεργασίας της AEG και της Siemens και εξήγαγε τεχνολογία στις HΠΑ από το 1911, όταν κατασκεύασε τρείς πύργους εκπομπής ραδιοφωνικών σημάτων (με ύψος 180 μέτρων) κοντά στην Νέα Υόρκη.  Στην ομάδα των τεχνικών συμμετείχε μία διασημότητα: ο Nikola Tesla. Επίσης ο Walter Bruch εργαζόταν στην γερμανική εταιρία όταν ανέπτυξε τις βάσεις για το σύστημα εκπομπής έγχρωμης εικόνας που σήμερα είναι γνωστό με το όνομα PAL.
To όνομα Τelefunken ανήκει σήμερα στον όμιλο επιχειρήσεων Profilo-Telra ο οποίος διατηρεί το τρίτο σε μέγεθος εργοστάσιο τηλεοράσεων της ευρωπαικής αγοράς (για OEM προιόντα) στην Τουρκία. Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε την αναβίωση της Telefunken με μοντέλα τεχνολογίας plasma, LCD και οπίσθιας προβολής (τεχνολογίας DLP).
Oι συσκευές έχουν διαγωνίους 37, 42 και 50 ιντσών και, ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν να προβάλουν υλικό υψηλής ευκρίνειας (HD-Ready) με τις συσκευές LCD της σειράς TLF7012 να υποστηρίζουν και 720p/1080p. Οι τηλεοράσεις της σειράς TPH7002W χρησιμοποιούν μία εξωτερική μονάδα σύνδεσης με την οποία επικοινωνούν ασύρματα (στα 5.2GHz) χαρακτηριστικό που επιτρέπει την τοποθέτηση της οθόνης σε οποιοδήποτε σημείο χωρίς να φαίνονται τα καλώδια από τις διάφορες πηγές. Οι συσκευές βασίζονται στην τεχνολογία ColorPeak Multi Primary Color (MPC) ενώ ο αλγόριθμος και το chipset σχεδιάστηκαν από τη Genoa Color Technologies.  Σε ορισμένα από τα μοντέλα προσφέρεται επίσης και ενσωματωμένος δέκτης για λήψεις DVB-T.
ΙΝFO: http://www.telefunken-TV.eu

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr