Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/04/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  H TONIAN ACOUSTICS ΚΑΙ Η YAMAMOTO SOUND CRAFT ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

AV BLOG 

SITE MAP


H Tonian Acoustics
και η Yamamoto Sound Craft στην Eλλάδα
07.04.2006
Η Tonian Acoustics είναι ο κατασκευαστικός κλάδος της εταιρίας Tonian Labs, την οποία  ίδρυσε ο Tony Minasian, αρχικώς για να εισάγει στην αγορά των HΠΑ μία σειρά ευρωπαικών προιόντων όπως είναι τα καλώδια της Supra και τα γερμανικά μεγάφωνα της AER.  Τα ηχεία της Tonian βασίζονται στην αρχή της διαχείρισης του συντονισμού και της ανάκλασης του ήχου σε αντίθεση με τις συμβατικές σχεδιάσεις στις οποίες βασικός στόχος είναι η ακαμψία και η ουδετερότητα της καμπίνας. Δεν περιέχουν κανένα απορροφητικό υλικό και η συμπεριφορά τους παραπέμπει ουσιαστικά σε αυτή ενός μουσικού οργάνου.Χρησιμοποιούν μονάδες μεγάφωνων της Γαλλικής ΡΗΥ, της Γερμανικής AER καθώς και της Ιαπωνικής Fostex, ενώ τα tweeter είναι ιδιοκατασκευές ribbon. Διαθέτουν ημι-ανοικτές μπάφλες στο πίσω μέρος με δυνατότητα ρύθμισης των διαστάσεων της εξόδου του αέρα, για την βέλτιστη τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και την καλύτερη εκτόνωση των woofer. Τέλος, crossover χρησιμοποιούνται μόνο στα tweeter (με περιοχή cross περί τους 10000 κύκλους).
Η εταιρεία Yamamoto Sound Craft διαθέτει μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων η οποία περιλαμβάνει ενισχυτές λυχνίων (στερεοφωνικούς τελικούς και προενισχυτές), ηχεία (κόρνες ή ενός μεγαφώνου), φωνογραφικές κεφαλές MC, racks (από έβενο και κερασιά η οποία έχει με επεξεργασία αποκτήσει ιδιότητες βακελίτη), λυχνίες NOS,  μετασχηματιστές εξόδου (C-core, choke), βάσεις στήριξης λυχνιών από τεφλόν και άλλα εξαρτήματα για audiophile κατασκευές.
Η Aντήχηση, επίσης, ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο τύπου την διαθεσιμότητα, στην ελληνική αγορά της σειράς ηλεκτρονικών της Thorens. Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει τους μονοφωνικούς τελικούς ΤΕΜ 3200, τον προενισχυτή Phono ΤΕΡ302, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί και ο προενισχυτής ΤΕΡ3800.
ΙΝFO: Αντήχηση, τηλ.: 265-10-46.016, web: http://www.antihisi.gr, http://www.tonianlabs.com/tonianacoustic.htm http://www2.117.ne.jp/~y-s/index-e.html

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr