Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/09/2004


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ TOSHIBA ΚΑΙ CANON...

AV BLOG 

SITE MAP


Τεχνολογία

ΝΕΟ!

ΟΘΟΝΕΣ
FLAT MATRIX
LCD KAI PLASMA

Πώς λειτουργούν, Ποιά είναι τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους, Tι πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας πριν καταλήξετε σε μία αγορά, Πώς πρέπει να τις τοποθετήσετε.

Δείτε τον τρόπο λειτουργίας των Flat Matrix LCD και των Flat Matrix Plasma με animated γραφικά. (αρχείο avi 90kB, απαιτεί Windows Μedia Player)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Ενισχυτές τάξης "D"
Τι είναι, ποιές είναι οι αρχές λειτουργίας τους, ποιά είναι τα προβλήματά τους και τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Reviews

Parasound Halo C1,  A51
Η νέα σειρά Halo της Parasound βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εδώ και πολύ καιρό, καθώς ο χρόνος ανάμεσα στην ανακοίνωση των νέων μοντέλων και στην παρουσίασή τους υπήρξε επίκινδυνα μεγάλος.  Ποιός ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης; Τον ανακαλύψαμε μόλις ανοίξαμε τα κουτιά....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...►

Nέα

Νέα τεχνολογία για οθόνες μεγάλης διαγωνίου από τις Toshiba και Canon

03.09.2004
H τεχνολογία SED (Surface conduction Electron emission Display) αναπτύχθηκε αρχικά από την Candescent Technologies για να αγοραστεί αργότερα από την Canon και να αναπτυχθεί από αυτήν σε συνεργασία με την Toshiba.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνολογία είναι πλέον ώριμη για εφαρμογή και η Tοshiba θα ανακοινώσει στην CEATEC την πρώτη σειρά προιόντων που θα βασίζονται στην SED.
Οι οθόνες SED είναι οθόνες άμεσης εκπομπής (όπως οι CRT) σε αντίθεση με τις οθόνες LCD και plasma που ανήκουν στην κατηγορία των συστημάτων shuttering. To γεγονός αυτό τους προσφέρει το πλεονέκτημα της μεγάλης φωτεινότητας, της μεγάλης γωνίας θέασης και της χαμηλής κατανάλωσης ισχύος.  Η αρχή λειτουργίας τους βασίζεται στην εκπομπή ηλεκτρονίων με την βοήθεια φαινομένου τούνελ.  Τα εκπεμπόμενα ηλεκτρόνια προσπίπτουν σε φωσφορίζουσα επιφάνεια προκαλώντας φωτεινή εκπομπή.  Το φαινόμενο τούνελ προκαλείται από την ύπαρξη ενός ειδικού φίλμ το οποίο βρίσκεται στο κενό που δημιουργούν δύο γυάλινες επιφάνειες (η φωσφορίζουσα και αυτή που φέρει τους εκπομπούς των ηλεκτρονίων) και το οποίο έχει πάχος μερικά νανόμετρα (1nm=0.000000001m).  Kατά τα άλλα η κατασκευή της οθόνης είναι συμβατική, περιλαμβάνει δηλαδή pixels με τα βασικά χρώματα.  Το πάχος της οθόνης θα είναι μερικά εκατοστά και η κατανάλωσή της μικρότερη και από αυτήν των οθονών crt, ενώ η Canon ισχυρίζεται ότι η παραγωγή της είναι σχετικά χαμηλού κόστους και ότι η κλιμάκωση του συστήματος για την δημιουργία οθονών μεγάλης διαγωνίου είναι εύκολη.
Τα προιόντα που θα ανακοινώσει η Toshiba, πάντως, θα ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία (δηλαδή δεν θα είναι φθηνά...) και οι άνθρωποι της εταιρίας μιλούν για "τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας σε ανάλυση, αντίθεση και ταχύτητα". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία SED,  ρίξε μία ματιά εδώ: http://www.canon.com/technology/detail/device/sed_display/

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Resources

FREE DOWNLOAD

Το Home Entertainment
το 2003

Η πορεία της βιομηχανίας προιόντων Home Entertainment μέσα από δελτία τύπου, ειδήσεις και σχόλια που καταγράφηκαν στο avmentor.gr από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2003. Πάνω από διακόσιες καταχωρήσεις με χρονολογική σειρά σε ένα αρχειακό έντυπο 32 σελίδων που μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε.

NEO!

ΤΑ CAMCORDERS
ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κάντε Download και εκτυπώστε τον μικρό οδηγό του avmentor.gr για τα ψηφιακά camcorders, ΔΩΡΕΑΝ

ΣΕΛΙΔΑ ΟΔΗΓΙΩΝ
KAI DOWNLOAD...►

Περισσότερα Resources...►

avBlog-Alert

Διαβάστε στο weblog του avmentor.gr τα σημαντικότερα θέματα του site και παράλληλα ενημερωθείτε για κάθε αλλαγή που γίνεται, μόλις γίνεται. Γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στην λίστα απόδεκτών του avBlog-ALERT (απλό text)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ avBlog...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ...


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2004
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr