Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/09/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ:  ΝΕΟΣ DAC ΑΠΟ ΤΗΝ WEISS...

AV BLOG 

SITE MAP


Νέος μετατροπέας D/A από την Weiss
14/09/2007
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της εταιρίας, ο Minerva θα είναι ένας μετατροπέας μέσου κόστους ο οποίος απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν μια συσκευή κατάλληλη για χρήση και με υπολογιστή. Από αισθητικής πλευράς θα μοιάζει με τις high-end σχεδιάσεις της Weiss όπως είναι το Jason και ο Medea αλλά θα είναι μικρότερος σε διαστάσεις. Θα προσφέρει την δυνατότητα μετατροπής ψηφιακών σημάτων που έχουν φορμά Firewire, AES/EBU και S/PDIF σε αναλογικά αλλά επίσης και  cross-conversion από Firewire σε AES/EBU και από AES/EBU σε Firewire, μια ασυνήθιστη για τον highend χώρο δυνατότητα που εξασφαλίζει ευελιξία όταν στο σύστημα περιλαμβάνεται και υπολογιστής από και προς τον οποίο διακινείται ήχος με την μορφή αρχείων. Ο Minerva θα μπορεί να διαχειριστεί δικαναλικά σήματα μέχρι 24bit/192kHz και θα προσφέρει single ended και balanced αναλογικές εξόδους.
Στην λογική του cross conversion κινείται και η δεύτερη συσκευή που παρουσίασε η Weiss και αναμένεται στην αγορά κατά το τέλος του έτους. Ονομάζεται Vesta και μπορεί να μετατρέψει σήματα Firewire σε AES/EBU (μέχρι 24bit/192kHz) έτσι ώστε ο χρήστης του υπολογιστή να μπορεί να χρησιμοποιήσει, στην συνέχεια, έναν κορυφαίο dac για να αναπαράγει τα μουσικά του αρχεία. To Vesta θα μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω του διαύλου Firewire (αλλά και μέσω εξωτερικού τροφοδοτικού)  θα έχει εξόδους με βύσματα XLR και RCA ενώ θα διαθέτει και οπτική έξοδο μέσω Toslink.
ΙΝFO: Location Sound, τηλ.: 210-364.6154-5,
web: http://www.weiss-highend.comhttp://www.locationhiend.com
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr