Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/03/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ CeBIT 2007...

AV BLOG 

SITE MAP

ΑΝΝΟΒΕΡΟ 15-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
CeBIT 2007
Ισως η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, η CeBIT, κλείνει σήμερα τις πόρτες της. Με διάρκεια μιας εβδομάδας, 6100 εκθέτες από 77 χώρες και εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών, πρόκειται σαφώς για ένα πολύ σοβαρό γεγονός κατά την διάρκεια του οποίου δίνονται σημαντικά δείγματα για κάποιες από τις κατευθύνσεις που θα πάρει η αγορά στο εγγύς μέλλον. Στο κομμάτι που μας ενδιαφέρει, δηλαδή τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά, πάντως, το κλίμα ήταν μάλλον συντηρητικό και δεν είδαμε την έκπληξη. Υπήρξαν, βεβαίως, κάποια ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία και σας μεταφέρουμε...
© 2007 Deutsche Messe AG - All Rights reserved
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι τα πρώτα δείγματα έκαναν την εμφάνισή τους πέρισυ: Παρά το γεγονός ότι η CeBIT του 2006 ήταν η μεγαλύτερη, από πλευράς συμμετοχών και εκθετών, που είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τότε, ο χώρος των consumer electronics δεν κέρδισε τα ανάλογα. Οι μεγάλοι κατασκευαστές αρκέσθηκαν στο να παρουσιάσουν τα μοντέλα τους (όσοι από αυτούς συμμετείχαν) και ήταν παραπάνω από σαφές ότι στην σκέψη τους είχαν περισσότερο το Βερολίνο παρά το Αννόβερο.
Η υποψία μας επιβεβαιώθηκε και εφέτος: Με την CES 2007 να έχει προηγηθεί δύο μήνες μόνο, δεν ήταν βεβαίως δυνατόν να λείπουν από την εφετεινή CeBIT τα νέα μοντέλα (τα οποία είχαν ήδη επιδειχθεί στο Λας Βέγκας) αλλά οι επισκέπτες στο Αννόβερο δεν είδαν κάτι που δεν το περίμεναν... Στην πραγματικότητα, όλα δείχνουν -την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές- ότι η εφετεινή CeBIT θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και επομένως τύποις πιο επιτυχημένη, από την περισυνή αλλά όπως και το 2006 φαίνεται να απομακρύνεται με γρήγορους ρυθμούς από την οικιακή διασκέδαση και τα οπτικοακουστικά συστήματα που την υπηρετούν. Εχει και η σύγκλιση τα όριά της, προφανώς... Από την άλλη το home entertainement, τουλάχιστον σε ότι αφορά νέες τεχνολογίες και προιόντα πάει από το καλό στο καλύτερο κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ακόμη και σε μια υποτονική παρουσία. Δείτε μερικά από τα ενδιαφέροντα της εφετεινής CeBIT:

Archos 204: Το "204" είναι ένα media player των 20GB το οποίο είναι συμβατό με mp3, wma, και wav ενώ μπορεί να αναπαράγει και φωτογραφίες από την έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας OLED 1.8 ιντσών που διαθέτει. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Archos θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ευρωπαική αγορά...
Σοβαρές δηλώσεις από το BD Αssociation: Οι άνθρωποι βάζουν το κεφάλι τους στο ντορβά -κατά το κοινώς λεγόμενον. Διότι όταν βγείς και δηλώσεις, μεσούσης της CeBIT, ότι μέχρι το 2010, δηλαδή σε τρία χρόνια από σήμερα, το DVD θα έχει αντικατασταθεί πλήρως από το Blu-ray, ελπίζουμε όλοι ότι έχεις τους λόγους σου...
H Μπέμπα μίλησε... Με κεφαλαίο το "Μ" γιατί εδώ μιλάμε για ομιλούσα BMW... Στο Future Park της έκθεσης υπήρχε επίδειξη των αποτελεσμάτων του πρότζεκτ Talk που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ενωση. Επιτρέπει την επικοινωνία μέσω φωνής με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. Αν καταλάβαμε καλά, σήμερα μπορείς απλώς να διαλέξεις τράκς από το player του οχήματος. Το "πάτα κάτω τον τύπο με το 106 Ραλί" θα το άφησαν για του χρόνου...
Η Commodore επιστρέφει: Οι, χμμ..., κάποιας ηλικίας θα είχατε κατά πάσα πιθανότητα έναν Commodore 64 ως πρώτο σας υπολογιστή -τρόπος του λέγειν. Μετά από χρόνια και χρόνια απουσίας, η εταιρία επιστρέφει με 64μπιτους υπολογιστές οι οποίοι θα τρέχουν Vista και DirectX 10 και θα είναι αγρίως customized για να αρέσουν στους gameάδες. Θα υπάρχουν τέσσερα μοντέλα και μάλιστα τα περιβλήματα θα είναι βαμμένα αναλόγως.
Ανακοινώθηκε η δημιουργία Eυρωπαικού HD DVD Promotional Group... Μετά το αντίστοιχο Αμερικανικό και το original της Ιαπωνίας, τώρα έχουμε κι εμείς τον θεσμό που θα προωθήσει την υπόθεση HD DVD στην Ευρώπη.  Συμμετέχουν εταιρίες όπως το Studio Canal, η Universal, η Toshiba και η Microsoft. Στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρθηκε ότι ο στόχος είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος γύρω από το φορμά μέσα στο 2007 και κατά την εορταστική περίοδο στο τέλος του χρόνου.
Ακουστικά που μειώνουν τον θόρυβο από την JVC: H JVC υποστηρίζει το νέο (και ενδιαφέρον) trend των ενεργών ακουστικών με το μοντέλο HA-NCX77, ένα in-ear ακουστικό που εξασφαλίζει καλή απομόνωση από το περιβάλλον χάρις στο σχήμα του αλλά και ενεργή καταστολή των ισχυρών θορύβων που μπορεί να φθάσει και το 80%, με ψηφιακή επεξεργασία που γίνεται από μια μικρή εξωτερική μονάδα.
ΗD Streaming από την KiSS: Το μοντέλο ονομάζεται KiSS 1600, συνδέεται στην τηλεόραση μέσω HDMI, διαθέτει DVD player με ενσωματωμένο scaler μέχρι τα 720p (γιατί ρε παιδιά το τσιγκουνεύεστε;) και μπορεί να πραγματοποιήσει streaming υλικού υψηλής ευκρίνειας από pc ή άλλους πόρους του οικιακού δικτύου (όπως NAS, ας πούμε). Διαθέτει και θύρα USB ενώ είναι συμβατό με τα πάντα: Windows Media 9 HD, Windows Media 9, H.264/AVC, MPEG, MPEG2, MPEG4, DivX 3.11, DivX 4, DivX 5, Nero Digital και XviD για το βίντεο και WMA, WMA9-Pro3, AAC-LC, MP3 και Ogg Vorbis για τον ήχο.
Τέσσερα νέα μοντέλα από την Kodak: H γνωστή εταιρία παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών από τα οποία δύο "εισαγωγικά" στα 6.2 και 7 megapixels (C613 Zoom και C763 Zoom αντίστοιχα) και δύο για τους κάπως πιο απαιτητικούς: Η Z885 προσφέρει οπτικό ζουμ 5x και μία θέση υψηλής ευαισθησίας (ISO 8000) και η Z712 IS προσφέρει οπτικό ζουμ 12x και γρήγορο κλείστρο, στα 260mS.
Eμφανίστηκε το Super Multi Blue της LG: Ο πλήρης κωδικός του είναι GGW-H10N και είναι ο πρώτος οδηγός οπτικού δίσκου για PC ο οποίος μπορεί να διαβάσει και να εγγράψει Blu-ray και να διαβάσει HD DVD Rom. Για το BH100, δηλαδή την επιτραπέζια εκδοχή που θα παίζει και τους δύο δίσκους δεν ακούστηκε τίποτε...
Full HD από την Mirai: Η DTL-742E500 θα είναι η πρώτη 42άρα LCD της (νέας στην ελληνική αγορά) εταιρίας η οποία θα μπορεί να προβαλει 1080p και θα διαθέτει ενσωματωμένο δέκτη DVB-T. Στο περιθώριο της έκθεσης, η Mirai ανακοίνωσε την επέκταση του χρόνου εγγύησης στα τρία χρόνια (αναδρομικά οι αθεόφοβοι, ακόμη και για τις τηλεοράσεις που έχουν ήδη πωληθεί!) προσφέροντας μάλιστα και υπηρεσία PURR, ήτοι παραλαβή, επισκευή και επιστροφή της συσκευής (PickUp-Repair-Return). Οχι να την στριμώχνετε στο πορτ-μπαγκάζ...
Kι αλλο streamer: Netgear EVA8000... Προφανώς, όσο περνά ο καιρός θα γίνονται όλο και περισσότερα. Πρόκειται για μια συσκευή που ανιχνεύει οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στο οικιακό σας δίκτυο και επιτρέπει την προβολή του στην τηλεόρασή σας. Μπορεί να διαχειριστεί ακόμη και e-mail ή βίντεο από το (πασίγνωστο πλέον) YouTube.  Διαθέτει scaler μέχρι τα 1080p, USB, κ.λπ, κ.λπ. Αν αγοράσετε δύο και τα εγκαταστήσετε στο ίδιο δίκτυο, έχετε και δύο ακόμη ενδιαφέρουσες λειτουργίες, την "party" (δύο τηλεοράσεις που παίζουν το ίδιο υλικό) και την "follow me" (αυτό που παρακολουθείτε σας ακολουθεί από TV σε TV).
Kάπως έτσι θα είναι... Η Olympus "έδειξε" την P-1: Εδειξε, που λέει ο λόγος. Φωτογραφίες είδαν όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο της Olympus, αλλά επειδή πρόκειται για το επαγγελματικό μοντέλο που θα διαδεχθεί την E-1 και όλων η όρεξη έχει ήδη ανοίξει, έκαναν ότι δεν κατάλαβαν...
Kαι η Pioneer στον χωρό του Power Line networking... Η σειρά συσκευών ονομάζεται Music Tap και επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων audio μέσα από την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού. Το Music Tap βασίζεται στην πηγή XW-PSS01 η οποία διαχειρίζεται υλικό από άλλες πηγές (μέσω USB ή PC) και το μοιράζει σε ηχεία. Ενα από αυτά, με κωδικό XW-PSS02-S έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται και να ακολουθεί τον ακροατή!
Η Samsung επιμένει στo plasma: Παρουσίασε μία 42αρα και μια 50αρα με εξοντωτικούς (για τις LCD) λόγους αντίθεσης που φθάνουν το 15.000:1 αλλά με δυνατότητα να ανέβουν μόνο στα 720p. Ενδιαφέρον, το γεγονός ότι θα διαθέτουν τρία HDMI. Oι παρατηρητικοί, επίσης, ίσως πρόσεξαν ότι η Samsung παρουσίασε μόνιτορς για υπολογιστή τα οποία μπορούν να συνδεθούν σε USB, καταργώντας την ανάγκη κάρτας γραφικών. Μπορείτε να συνδέσετε μέχρι 6 τέτοιες οθόνες αλλά, βεβαίως μην περιμένετε από τα 480Mbps του USB να υπηρετήσουν διαστημικές επιδόσεις! Για τους φανατικούς της ψηφιακής φωτογραφίας, τέλος, υπήρχαν και τα νέα photo frames της εταιρίας ένα από τα οποία, μάλιστα, είναι και ασύρματο!
100Hz για την Sharp... H εταιρία επέδειξε στην έκθεση τα νέα της μοντέλα 46 και 52 ιντσών της σειράς Aquos (LC-46HD1E και LC-52HD1E αντιστοίχως) τα οποία χρησιμοποιούν σάρωση στα 100Hz για να βελτιώσουν την συμπεριφορά του πάνελ στην γρήγορη κίνηση. Οι τηλεοράσεις διαθέτουν, επίσης, και ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 160GB.
Οι Ευρωπαίοι είδαν το BDP-S300... Λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του PS3, το οποίο θα είναι άμεσος ανταγωνιστής του, το BDP-S300, το δεύτερο και σημαντικά φθηνότερο Blu-ray player της Sony παρουσιάστηκε σε ένα κοινό που μάλλον θα αργήσει να το δεί στην αγορά, αφού προς το παρόν αναμένεται να κυκλοφορήσει μόνο στις ΗΠΑ.
Το φθηνότερο HD DVD στα 1080p... πάντως, φαίνεται να είναι το HD-EP10 της Toshiba. Υποστηρίζει HD DVD, DVD, DVD-R DVD-ROM, DVD-RW και CDs και μπορεί να συνδεθεί σε Ethernet προκειμένου να πραγματοποιήσει streaming υλικού υψηλής ευκρίνειας.  H Tοshiba, επέδειξε επίσης τα νέα μοντέλα στην σειρά Regza, με διαγωνίους 26, 32, 37 και 42 ιτσών και δυνατότητα προβολής μέχρι 720p.
 

 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr