Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/05/2005


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►ELECTRONIC ENTERTAINMENT EXPO 2005 (E3)...

AV BLOG 

SITE MAP

Electronic Entertainment Expo 2005

Οχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά, όπως και να έχει το πράγμα, η θεωρία από την πράξη διαφέρουν: Η Ε3 σηματοδότησε μία νέα εποχή στις κονσόλες καθώς και οι τρείς μεγάλοι κατασκευαστές (Sony, Nintendo και Microsoft) παρουσίασαν το πολυαναμενόμενο hardware που θα μας κρατήσει απασχολημένους τα αμέσως επόμενα χρόνια...

 

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ έκθεση ηλεκτρονικής-διαδραστικής διασκέδασης (ένα άκρως ακαδημαικό όνομα γι' αυτό που όλοι γνωρίζουμε καλά, δηλαδή τα βιντεοπαιχνίδια και τις τεχνολογίες τους) πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Μαίου στος Los Angeles.  Πάνω από 70.000 ειδικοί συγκεντρώθηκαν για να δούν από κοντά τις προτάσεις των εταιριών σε τίτλους, τεχνολογίες και hardware και ειδικά εφέτος είχαν κάθε λόγο να αποχωρήσουν ενθουσιασμένοι.  Επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις διάφορες φήμες, μία νέα σειρά από παιχνιδομηχανές "επόμενης γενιάς" είδαν το φώς της δημοσιότητας.  Η Sony, η Μicrosoft και η Nintendo παρουσίασαν το επόμενο βήμα στον κόσμο των gamers και, στα χαρτιά τουλάχιστον, θα είναι ένα άκρως ενδιαφέρον βήμα. Μπορεί οι νέες κονσόλες να μην βρίσκονται ακόμη στο κατάστημα της γειτονιάς μας, αλλά που θα πάει... θα φτάσουν τελικώς μέχρις εκεί. Παράλληλα δεκάδες νέοι τίτλοι διεκδικούν το ενδιαφέρον των παικτών. Ρίξτε μία ματιά, αξίζει τον κόπο...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Η συζήτηση για τις νέες κονσόλες της Sony και της Microsoft έχει ανάψει, κατά τα γνωστά, εδώ και καιρό.  Και οι δύο εταιρίες επέλεξαν να κάνουν τις επίσημες παρουσιάσεις τους ελάχιστες ημέρες πριν το άνοιγμα της έκθεσης, η Ε3 όμως ήταν σίγουρα η πρώτη δημόσια εμφάνιση των σχετικών πρωτοτύπων καθώς τόσο το PlayStation 3 όσο και το Xbox 360 αναμένονται στην αγορά μετά από αρκετούς μήνες (τα Χριστούγεννα το Xbox και την άνοιξη του 2006 το PS3).  Στην σκιά των δύο γιγάντων  η Nintendo έκανε τις δικές της ανακοινώσεις:  Το Revolution και το Game Boy Micro είναι οι νέες προτάσεις της για τον χώρο της κονσόλας και της φορητής παιχιδομηχανής αντιστοίχως. Εχουμε και λέμε:
Το PlayStation 3 είναι βασισμένο στον επεξεργαστή Cell των 2 Teraflops και στον ολοκαίνουριο -ειδικά σχεδιασμένο για την συγκεκριμένη εφαρμογή- επεξεργαστή γραφικών των NVIDIA/SCEI και θα χρησιμοποιεί ως μέσο αποθήκευσης δίσκους Bluray με χωρητικότητα 54GB.  To σύστημα θα  υποστηρίζει γραφικά 1080p (1080 γραμμές προοδευτικής σάρωσης - την ανώτερη ανάλυση σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας), θα διαθέτει σκληρό δίσκο, θα είναι συμβατό με... τα πάντα (USB, Memory Stick, SD, Compact Flash, Ethernet, WiFi/Bluetooth) και θα διαθέτει ασύρματα controllers.  O ήχος του θα είναι 5.1 (Dolby Digital/DTS) και LPCM, και θα διαθέτει εκτός των συμβατικών και έξοδο HDMI.
Το Χbox 360 θα βασίζεται σε έναν επεξεργαστή τριπλού πυρήνα (three-core Power PC) για τους υπολογισμούς καθώς και σε έναν ειδικό επεξεργαστή γραφικών της ATI με μνήμη 512ΜΒ για την παραγωγή της εικόνας.  Το χειριστήριο θα είναι ασύρματο και η κεντρική μονάδα θα έχει την δυνατότητα αλλαγής προσόψεων ώστε ο κάθε χρήστης να επιλέγει την αισθητική που του ταιριάζει.  Το Xbox 360 διαθέτει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο και δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικά δίκτυα. Η κονσόλα ενσωματώνεται εύκολα σε οικιακά δίκτυα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως client σε συστήματα που βασίζονται σε Windows Media Center για να προσπελάσει το υλικό τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως DVD/CD Αudio/photo player (με προοδευτική σάρωση μάλιστα, ως DVD) καθώς επίσης και  να συνδεθεί μέσω USB με κάθε άλλο media player. Σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρίας, όλα τα παιχνίδια θα σχεδιαστούν για συστήματα απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας με λόγο πλευρών 16:9.
To Νintendo Revolution θα είναι μία μικρή σε διαστάσεις συσκευή, το ύψος της οποίας δεν θα ξεπερνά το ύψος τριών DVD cases, και σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας θα είναι συμβατό με το σύνολο των τίτλων της εταιρίας που έχουν κυκλοφορήσει τα 20 τελευταία χρόνια! Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται εσωτερική μνήμη με χωρητικότητα 512ΜΒ, δυνατότητα ανάγνωσης καρτών SD, υποστήριξη USB 2.0 και WiFi, καθώς και ασύρματα χειριστήρια, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως DVD-Video player με την αγορά του κατάλληλου αξεσουάρ.  H ίδια εταιρία παρουσίασε επίσης και το Game Boy Micro, μία φορητή παιχνιδομηχανή με πολύ μικρές διαστάσεις και βάρος που βασίζεται στο hardware του Game Boy Advance SP και απευθύνεται σε όσους αναζητούν την ευελιξία αλλά σε ένα περισσότερο πολυτελές περίβλημα.
Με την ευκαιρία της προβολής του τελευταίου StarWars η Lucas Arts παρουσίασε τρείς νέους τίτλους βασισμένους στην θεματολογία του saga: To Βattlefront II (δικτυακό shooter  για PS2, Xbox και PC), το Galaxies: Episode III Rage of the Wookiees (δικτυακό ρόλων για PC) και το Empire at War (real-time simulation για PC)
Η Αctivision παρουσίασε: Call of Duty 2 και Call of Duty 2: Big Red One (βασισμένο στο άκρως επιτυχημένο Call of Duty με θέμα τα πεδία μάχης του Β' Π.Π.), Fantastic 4 (βασισμένο στο φίλμ), The Movies (life simulation με θέμα την βιομηχανία του κινηματογράφου, που χρησιμοποιεί ένα εντελώς νέο interface σχεδιασμένο από τον κορυφαίο Peter Molyneux), Quake 4 και Shrek SuperSlam.
H Atari ανακοίνωσε το The Matrix: Path of Neo (για PS2, Xbox και PC) καθώς επίσης και την τελευταία έκδοση του TestDrive, το Unlimited (με 125 "επίσημα" οχήματα από κατασκευαστές όπως οι Lamborghini, Ducati, Aston Martin, Mercedes, και Jaguar).
Η Electronic Arts (EA) παρουσίασε την νέα έκδοση του Burnout, "Revenge", το Battlefield 2: Modern Combat (PS2 και Xbox) το Need for Speed Most Wanted καθώς και μία σειρά από licensed παιχνίδια, ανάμεσά τους τα The Godfather, James Bond 007: From Russia With Love, Harry Potter and the Goblet of Fire, Batman Begins and Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects.
Η Κonami παρουσίασε τα beatmania (PS2) και Κaraoke Revolution (PS2, Xbox) στον χώρο των μουσικών παιχνιδιών, καθώς και μία σειρά από παιχνίδια για το PSP, ανάμεσά τους τα Coded Arms, Death, Jr., Frogger: Helmet Chaos (βασισμένο στην ιδέα του γνωστού-παλιού Frogger αλλά σε τρείς διαστάσεις!) καθώς και το RPG Ys: The Ark of Napishtim.
Tomb Raider: Legend. H νέα περιπέτεια της Lara Croft περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μία επανασχεδιασμένη ηρωίδα: Ο πιο αναγνωρίσιμος θηλυκός χαρακτήρας των βιντεοπαιχνιδιών, επιστρέφει με λιγότερο καρτουνίστικη αισθητική και πιο πλαστική κίνηση από τον αρχικό δημιουργό της Toby Gard.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Gaming και τανίες φρίκης: Φόρο τιμής στον σκηνοθέτη George Romero και στον συγγραφέα  H.P. Lovecraft αποτίνουν τα City of the Dead (εμπνευσμένο από την cult ταινία Night of the Living Dead του Romero) και Call of Cthulhu: Destiny's End (βασισμένο στην μυθολογία Cthulhu του Lovecraft), και τα δύο από την Hip Games.
Η Μicrosoft αποκάλυψε το Universal Gaming controller ένα χειριστήριο συμβατό με κάθε PC που τρέχει Windows και με το Xbox 360.  Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε ανάμεσα  στους υπόλοιπους τίτλους: Empires III, Dungeon Siege II, Rise of Nations: Rise of Legends καθώς και το Half-Life 2: Lost Coast.
Νέοι τίτλοι από την Midway: Blitz: The League, Gauntlet: Seven Sorrows, L.A. Rush, Mortal Kombat: Shaolin Monks και The Suffering: Ties That Bind (όλα για PS2, Xbox) καθώς επίσης και το Rise & Fall: Civilizations at War (για PC)
H Νamco ανακοίνωσε 21 νέους τίτλους. Ανάμεσά τους: Soul Calibur III (PS2), Pac-Man (το γνωστό classic σε τέσσερεις διαφορετικές εκδοχές), Namco Museum 50th Anniversary Arcade Collection και Namco Museum Battle Collection (με επιλογές από τα παλαιότερα ιδιαιτέρως δημοφιλή coin-ups της εταιρίας) και Dead to Rights (PSP).
H Nyko παρουσίασε μία σειρά από αξεσουάρ για το PSP, με πλέον ενδιαφέρον το Theater Experience, μία ειδική βάση-φορτιστή και ενσωματωμένα ηχεία, που περιλαμβάνει, επίσης, δύο εξόδους ακουστικών καθώς και δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας θέασης.
Condemned και Full Auto από την Sega.  Οι δύο νέοι τίτλοι προορίζονται για το Xbox 360 και ανήκουν στην κατηγορία πρώτου προσώπου -τρόμου το πρώτο και combat/racing του δεύτερο. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης και το Spartan: Total Warrior για PS2, Xbox και GameCube.
Ghost Recon 3 από την Ubisoft.  Ο τίτλος βασισμένος σε σενάριο του Tom Clancy προορίζεται για τις κονσόλες τις επόμενης γενιάς παρουσιάστηκε στο κοινό της έκθεσης σε λειτουργία.  Η Ubisoft παρουσίασε επίσης: AND 1 Streetball (PS2), Far Cry Instincts (Xbox), 187 Ride or Die(PS2, Xbox), Peter Jackson's King Kong (PS2, Xbox), ενώ έγινε και η πρώτη (κλειστή) παρουσίαση του Myst V: End of Ages (PC).
Aκόμη παρουσιάστηκαν:
Adventure/Action από την Capcom: Final Fight: Streetwise (PS2, Xbox), Okami ( PS2), Onimusha: Dawn of Dreams (PS2), και Devil Kings (για το 2006), Unreal Tournament 2007: Η Epic παρουσίασε την νέα έκδοση της σειράς Unreal Tournament η οποία, παρά το "ανησυχητικό" όνομά της θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2006, περιλαμβάνοντας περισσότερα οχήματα και σενάρια παιχνιδιού, Nέο τιμόνι από την Logitech. To Driving Force EX Wheel είναι συμβατό με PS2 και προσφέρει force feedback μέσω της σύνδεσης USB, ενώ μπορεί να συνδεθεί και μέσω του κλασικού βύσματος, ώστε να είναι συμβατό με κάθε άλλο παιχνίδι. Διαθέτει βάση με πεντάλ καθώς και μοχλούς για αλλαγή ταχυτήτων πόσω από το τιμόνι (paddle shifters), Tέταρη έκδοση του Civilization.  To Civilization IV του Sid Meyer θα γνωρίσει την τέταρτη έκδοσή του μέχρι το τέλος του χρόνου.  Στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται η δυνατότητα επιλογής από έναν μεγαλύτερο αριθμό θρησκειών, καθώς επίσης και η δυνατότητα επιλογής υπaρκτών προσωπικοτήτων ηγετών που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις ανάλογα με τις επιθυμίες του παίκτη. Mία έκδοση του Civilization θα κυκλοφορήσει και για το N-Gage της Νokia, Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Η Rockstar ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία έκδοση του GTA κατάλληλη για το PSP, με νέο σενάριο που φέρνει τον παίκτη πίσω στην πόλη όπου διαδραμτιζόταν το GTA III. Η κυκλοφορία του αναμένεται αμέσως μετά την κυκλοφορία του PSP στην Ευρώπη.
 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr