Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update:  Τετάρτη, 9/04/2003


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►AΡΘΡΑ►PHILIPS PRECEBIT 2003 PRESS CONFERENCE  ...

AV BLOG 

SITE MAP

Philips: H Oικιακή Δικτύωση
κάνει τα Πρώτα της Βήματα
ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ BROADBAND εξαπλώνονται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο (στην Κορέα το 80% των συνδέσεων είναι broadband!) το δικτυωμένο σπίτι γίνεται μία ολοένα εγγύτερη πραγματικότητα.  H Philips επέδειξε στους ευρωπαίους δημοσιογράφους την άποψη της για την οικία του κοντινού μας μέλλοντος. To Βluetooth και το WiFi αναμένεται να προσφέρουν μία νέα διάσταση στις συσκευές και τα συστήματα τα οποία χρησιμοποιούμε με το οπτικοακουστικό μας υλικό είτε αυτό είναι ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, είτε μία λήψη με βιντεοκάμερα είτε ένα ενοικιασμένο dvd video.  H βασική ιδέα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, πίσω από την ενοποίηση όλων των συστημάτων, έτσι ώστε η προσωπική έκφραση, η δημιουργικότητα ή ακόμη και η απλή παθητική διασκέδαση (δηλαδή γιατί ο διαχρονικός συνδιασμός καναπέ-τηλεόρασης πρέπει να καταργηθεί;) να μπορούν να διασυνδεθούν.  Κι αν όλα αυτά σας φαίνονται μέσα στο πλαίσιο του συνηθισμένου μελλοντολογικού hype, ρίξτε μία ματιά σε αυτά που είδαμε στο Amsterdam...    EΠΙΣΤΡΟΦΗ► 
Wireless Digital Multimedia Receiver
Χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο ασύρματης μετάδοσης IEEE 802.11b, γνωστότερο με το πιο φιλικό όνομα WiFi, η συσκευή αυτή επιτρέπει την σύνδεση του υπολογιστή με οπτικοακουστικές συσκευές σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Επιπρόσθετα η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό και αν διατείθεται σύνδεση broadband επιτρέπει, επίσης, την πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.  Η σύνδεση του με τις υπόλοιπες συσκευές είναι πολύ απλή μέσω της τεχνολογίας UPnP (Universal Plug & Play).
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
DesXcape
To πρωτόκολλο WiFi χρησιμοποιείται επίσης και στο 15ιντσο "έξυπνο" μόνιτορ το οποίο ακούει στην μάλλον δύσκολη ονομασία DesXcape (η οποία προφέρεται Desk Escape).  Βασισμένο σε επεξεργαστή τεχνολογίας XScale της Intel το μόνιτορ αυτό επιτρέπει την πρόσβαση στον υπολογιστή από οποιοδήποε σημείο του σπιτιού.  Τοποθετημένο σε ένα docking station που συνδέεται στον δίαυλο USB, το DesXcape προσφέρει εισόδους VGA και DVI καθώς και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο. Εκτός γραφείου, το μόνιτορ δέχεται εντολές μέσω της ευαίσθητης οθόνης του (μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την ειδική γραφίδα), είναι αρκετά ελαφρύ (2.4kg) και έχει μεγάλη αυτονομία προσφέροντας έτσι έναν κινητό κόμβο πληροφορίας μέσα στο σπίτι.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
iPronto
To iPronto αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα στα τηλεχειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών.  Διαθέτοντας οθόνη LCD 160 χιλιοστών ευαίσθητη στην αφή επιτρέπει τον χειρισμό όχι μόνο όλων των συσκευών ενός οπτικοακουστικού συστήματος αλλά και (σχεδόν) κάθε άλλης συσκευής που δέχετα εντολές μέσω υπερύθρων, ραδιοσυχνότητας ή μετέχει σε κάποιο δίκτυο Ethernet.  Xρησιμοποιώντας WiFi δεν χρειάζεται να έχει οπτική επαφή με το σύστημα που ελέγχει και είναι πλήρως αναβαθμίσιμο.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
Streamium MC-i250
Tο πρώτο Stremium ήταν ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός δέκτης ο οποίος μέσω σύνδεσης broadband μπορούσε να προσφέρει πρόσβαση σε παροχείς μουσικού υλικού με πολλές δυνατότητες επιλογής. Τώρα, το διαδικτυακό ηχοσύστημα πέρασε σε φάση ωρίμανσης καθώς τώρα μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα με τον υπολογιστή και να αποτελέσει το υποσύστημα ήχου του!  Επιπρόσθετα, έχει γίνει συμφωνία και με νέους παροχείς προγραμμάτων.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
Συνεργασία Philips Lumileds Lighting
Το νέο μόνιτορ που κατασκεύασε η Philips σε συνεργασία με την Lumileds Lighting και χρησιμοποιεί ως πηγή οπίσθιου φωτισμού leds υψηλής ισχύος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στoυς Ευρωπαίους δημοσιογράφους.  Οι άνθρωποι της εταιρίας είπαν ότι πρόκειται για πρωτότυπο, αλλά η  εικόνα που είδαμε ήταν ήδη ενδιαφέρουσα.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
Flat Pixel Plus
H τεχνολογία Pixel Plus περνάει πλέον και στις οθόνες plasma.  Oι  μεγάλες Flat (των 42 και 50 ιντσών) οι οποίες θα περιλαμβάνουν πλέον τους αλγόριθμους του Pixel Plus που ανεβάζει την οριζόντια ανάλυση στα 2048 εικονοστοιχεία ανά γραμμή και την κατακόρυφη ανάλυση στις 1250 γραμμές.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
To νέο Light Frame
Παρουσιάστηκε η τελευταία εκδοχή της τεχνολογίας Light Frame, το Light Frame 3 που εξαφαλίζει υψηλή αντίθεση και οξύτητα στις περιοχές του μόνιτορ όπου υπάρχουν εικόνες και γραφικά.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
DVD Recorder με Guide Plus+
Το DVDR80, ο νέος εγγραφέας DVD+RW υποστηρίζεται από το σύστημα GUIDE Plus+ για την διαχείριση των εγγραφών.  Το GUIDE Plus+ προσφέρει προσπέλαση στα προς εγγραφή προγράμματα ανάλογα με το κανάλι, τις ώρες και τα είδη των εκπομπών, αλλά φυσικά θα πρέπει να υιοθετηθεί και από τα κανάλια.
ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA:

►HIGHEND 2003: Tα highlights της έκθεσης
►Μythos Audio Box, νέο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη
Electronic Entertainment Expo 2003: H 9η έκθεση διαδραστικής διασκέδασης (δηλαδή... videogames και συναφών τεχνολογιών).

Sony European Press Forum 2003: Η νέα στρατηγική και τα προιόντα της Sony για την επόμενη χρονιά.
To νέο DVD-Audio player της Meridian παρουσιάστηκε στους Ελληνες δημοσιογράφους στο υποκατάστημα του Bιντεορυθμού στη Θεσσαλονίκη.
Τα συστήματα στήριξης Stargate που σχεδιάζει ο Mauri Mauro εισάγονται στην ελληνική αγορά από το Sonus HiFi που πραγματοποίησε και την πρώτη, επίσημη, παρουσίαση τους.
►"Η CES ήταν μία μεγάλη επιτυχία" δήλωσαν  άπαντες οι επίσημοι στο Las Vegas.
Aπόηχοι, νέα προιόντα και τεχνολογίες που εμφανίστηκαν στην αρχή της χρονιάς.

Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2003
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr