Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/09/2008


english abstract

High Fidelity Magazine

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►ΝΕΑ: ΤΟ MODEL C ΤΗΣ STEINWAY LYNGDORF...

AV BLOG 

SITE MAP


Model C από την Steinway/Lyngdorf
05/08/2008
Γνωρίζοντας μερικά πράγματα για τις δύο εταιρίες δεν είναι και δύσκολο να φανταστείς την ιδέα πίσω από την συνεργασία: Η τεχνογνωσία στον ψηφιακό ήχο του Lyngdorf και οι δυνατότητες σε φινίρισμα και -κυρίως- η φήμη της Steinway ανάμεσα στους μουσικόφιλους εξασφαλίζουν ένα πολύ δυνατό brand. Σε πρακτικό επίπεδο, κρίνοντας από το Model D, ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιπέδου αναφοράς. Το πακέτο περιλαμβάνει τα πάντα, από την πηγή που είναι ένα cd player και τον προενισχυτή/επεξεργαστή και τα crossovers μέχρι τους διακοπτικούς ενισχυτές, με το σήμα να παραμένει στο ψηφιακό πεδίο μέχρι τα μεγάφωνα. Τα ηχεία είναι δίπολα με τέσσερα γούφερ στην περίπτωση του Model D (δύο στην περίπτωση του Model C) και μια συστοιχία D'Apolitto για την μεσαία/ανώτερη περιοχή. H μεταφορά του σήματος γίνεται “με ειδικές γραμμές” (δηλαδή με καλωδιο data Cat.5) ενώ, όπως θα περίμενε κανείς, το σύστημα πραγματοποιεί διόρθωση της ακουστικής του χώρου με τον γνωστό αλγόριθμο RoomPerfect του Lyngdorf.
Το εκτενές δελτίο τύπου για το Model C δεν δίνει πολλές πληροφορίες σε τεχνικό επίπεδο αναφέροντας μόνο ότι πρόκειται για ένα σύστημα βασισμένο στο μεγάλο μοντέλο με μικρότερο όμως ηχεία, το οποίο είναι επίσης χειροποίητο (χρειάζονται -κατά την εταιρία- 8 εβδομάδες για την πλήρη συναρμολόγηση και το φινίρισμα του) και απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να καλύψουν μικρότερους χώρους.
ΙΝFO :web: http://www.steinwaylyngdorf.com/
Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΚΟΡΥΦΗ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ...►

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr