Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


O LittleZoe κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο εφετινό Μόναχο!


O LittleZoe κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο εφετινό Μόναχο!
2018/04/06, [δ.τ.]

Τον είχαμε δει για πρώτη φορά ως ένα σχέδιο-concept και μας κέρδισε αμέσως. Ο LittleZoe είναι ένα project ενισχυτή που από την αρχή τράβηξε το παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού του, ξεκίνησε από μια πρωτοποριακή ιδέα του αρχιτέκτονα και audiophile Δημήτρη Καραγιάννη και, τώρα, οδεύει προς την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, στο HighEnd Show του Μονάχου. Η συσκευή που θα επιδειχθεί εκεί (στο pavilion “Newcomers”) είναι αποτέλεσμα δύο ετών έρευνας και εξέλιξης σε καινούρια υλικά και μεθόδους και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά του Γιάννη Ηλιόπουλου.
Εκτός από τον ιδιαίτερα μοντέρνο (και ασυνήθιστα καλαίσθητο για τον χώρο του audio) σχεδιασμό του, ο λαμπάτος LittleZoe τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή χάρις στις δύο καινοτομίες που φέρνει στον κόσμο της υψηλής πιστότητας. Η πρώτη από αυτές είναι το ίδιο το σασί του, το οποίο είναι μια ενιαία, συμπαγής κατασκευή από συνθετικό υλικό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε θέματα αδράνειας στις ταλαντώσεις, ενώ η δεύτερη αφορά στην ίδια την εσωτερική δομή της συσκευής η οποία προσφέρει, κατά τον Καραγιάννη, θεαματικά οφέλη στην απόδοση του ήχου.
Το περίβλημα του ενισχυτή κατασκευάζεται από μια ρητίνη ενισχυμένη με ίνες, μέσω μιας σύνθετης μεθόδου παραγωγής την οποία ανέπτυξε ο ίδιος ο σχεδιαστής για τις ανάγκες του συγκεκριμένου project. Το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρεται, μοιάζει πολύ με μια λίθινη κατασκευή σε ότι αφορά τους συντονισμούς (αλλά με χαμηλότερη μάζα). Στο εσωτερικό του σασί, οι μετασχηματιστές τροφοδοσίας και εξόδου είναι τοποθετημένοι σε ένα μεταλλικό υποσασί το οποίο με την σειρά του είναι απομονωμένο από το περίβλημα και τα ηλεκτρονικά μέσω ειδικών παρεμβυσμάτων.
Το κύκλωμα του ενισχυτή βασίζεται σε λυχνίες και χρησιμοποιεί ένα ζεύγος EL34 ή 6550 ανά κανάλι, συνδεσμολογημένες ως push-pull/Ultralinear. Για το υπόλοιπο κύκλωμα χρησιμοποιούνται μία ECC82 και μία ECC81 ανά κανάλι, με την συνολική τοπολογία να χαρακτηρίζεται από την εταιρία ως “Modified Williamson. Ο LittleZoe αποδίδει 45W ανά κανάλι και διαθέτει τέσσερις single ended εισόδους. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται μέσω βηματικού εξασθενητή.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, ο ενισχυτής θα αρχίσει να επιδεικνύεται στην Ελλάδα μετά το Show του Μονάχου και τα πρώτα κομμάτια θα είναι διαθέσιμα το τελευταίο τρίμηνο του 2018.