Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 19/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


L-509X: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Luxman.




L-509X: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Luxman.
2018/02/16, [δ.τ.]

Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει απόδοση αντίστοιχη με αυτήν ενός ζευγαριού προ/τελικού, αναφέρει η Lux, αλλά όντας τοποθετημένος σε ένα σασί είναι πιο εύχρηστος και εύκολος στην εγκατάστασή του, απευθυνόμενος στους φίλους του καλού ήχου που αναζητούν έναν συνδυασμό απλότητας και υψηλής ποιότητας.
Αν και η αισθητική του παραπέμπει στις κλασικές σχεδιάσεις της Luxman τις οποίες βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό, το εσωτερικό έχει αρκετό ενδιαφέρον: Ο ενισχυτής βασίζεται στην νεότερη έκδοση (V4.0) του κυκλώματος ODNF της εταιρίας (Only Distortion Negative Feedback), με στάδιο ισχύος σε τοπολογία τετραπλού παράλληλου push-pull (σε τάξη ΑΒ) και συνδεσμολογία Darlington τριών σταδίων. Ο L-509X αποδίδει 120W ανά κανάλι σε φορτίο 8Ω και 240W σε φορτίο 4Ω, υποστηριζόμενος από ένα τροφοδοτικό με μετασχηματιστή 600VA και συνολική χωρητικότητα φίλτρου 80.000μF.
Το στάδιο προενίσχυσης χρησιμοποιεί τον εξασθενητή LECUA 1000 που έχει αναπτύξει η εταιρία για την ρύθμιση της στάθμης (Luxman Electric Controlled Ultimate Attenuator), ένα εξάρτημα το οποίο προσφέρει 88 βήματα ρύθμισης. Κατά την προσφιλή τακτική της Luxman προσφέρονται, ακόμη, φίλτρα ρύθμισης της τονικότητας καθώς και ένα ελεγχόμενο σε συνάρτηση με την στάθμη φίλτρο φυσιολογικής διόρθωσης (Loudness). Το στάδιο εξόδου του προενισχυτή είναι βασισμένο στο αντίστοιχο του κορυφαίου C-900u, επιλογή η οποία εξασφαλίζει, σύμφωνα με την εταιρία, καλύτερη οδήγηση του τελικού σταδίου.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, ο L-509Χ διαθέτει τέσσερις εισόδους στάθμης line, δύο εισόδους balanced (XLR), είσοδο phono (MM/MC), έξοδο προενισχυτή, είσοδο τελικού και βρόχο εγγραφής.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, http://www.luxman.com/